Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 7 - 16 år


Varje sommar arrangerar JKV seglarskola för nybörjare, fortsättare och vana seglare. Alla simkunniga som är mellan 7 och 16 år kan anmäla sig. På seglarskolan lär vi oss mer om segling, sjövett, kappsegling och säkerhet till sjöss. Under seglarskolan kommer det även att vara lekar, uppvisning för föräldrar, bad, utflykter och annat som vädret tillåter.

När du anmäler dig till årets seglarskola har du möjlighet att välja mellan fyra olika grupper. Under en seglarskolevecka kan du antingen välja att segla optimistjolle (enmansjolle) eller c55och/eller RS Quest (flermansbåt). Ni som seglar optimistjolle kommer att vara uppdelade i tre olika grupper, baserade på tidigare seglingserferenhet.

Coming Stars - Träna för framtida segrar
Nytt för i år är att det utöver de vanliga nybörjar- och fortsättargrupperna, kommer att finnas en grupp som heter Coming stars. I Coming stars kommer barnen ha möjlighet att utveckla sina kunskaper inom grundläggande kappsegling. Under seglarskoleperiod 1 kommer fokuset, utöver att leka, bada, åka på utflykter m.m, att ligga på att förbereda sig för att delta i en Coming stars klass på Junior SM som JKV arrangerar. Coming stars på Junior SM är ett tävlingsläger, som genomförs lör-mån den 18-20 juni. Coming stars är gruppen för dig som vill bli lika duktig som våra instruktörer och vill bedriva segling som en idrott. Vi ser det som naturligt att du fortsätter segla i någon av JKVs kvällsträningsgrupper och deltar i poängseglingsserien under hösten.

Under en normal seglarskolevecka kommer du att få vara med i en grupp med andra seglare, instruktörer och assistenter. För att garantera en hög säkerhet har vi minst en ledare per 5 barn. Alla ledare har genomgått utbildning enligt Svenska Seglarförbundets utbildningsplan för seglingsinstruktörer. Varje grupp har också minst en följebåt (motorbåt).

Under 2022 finns det nu fem perioder att välja mellan och det går bra att anmäla sig till en eller flera perioder. 

Varje period omfattar 5 dagar mellan 8.30 och 16.00. Den sista natten erbjuder vi alla barn att stanna kvar på kvällen med lite gemensam grillning och lek för att sedan sova kvar i klubbhuset, om corona tillåter. Sista dagen slutar vi klockan 15. 

Det är svårt att beskriva hur kul vi har det på seglarskolan men nedan finner du ett videoklipp som är tänkt att förklara lite bättre i alla fall. 

 

Perioder 2022

Period och datum

Veckodagar

Period 1 (12 - 16 juni)

sön - tors

Period 2 (27 juni - 1 juli)

mån - fre

Period 2,5 (4 juli - 8 juli)

mån - fre

Period 3 (1 - 5 augusti)

mån - fre

Period 4 (8 - 12 augusti)

mån - fre

 

Avgifter
(Vid anmälan innan 1 maj erhålles 200 kr rabatt)

Seglarskola – inte medlem i JKV

2200 kr

Seglarskola – medlem i JKV

1800 kr

I anmälningsavgiften till seglarskolan ingår att alla deltagare som har genomgått en seglarskolevecka är välkomna att fortsätta i vår träningsverksamhet under sommaren och hösten. Under sommarlovet kallar vi det "fortsatt seglarskola" som genomförs på måndagkvällar kl 18-20. När den ordinarie träningsverksamheten sedan startar i slutet av sommarlovet så kommer de som vill fortsätta att få möjlighet att anmäla sig till våra olika grupper. 

Avgiften betalas till JKV:s BG nr 379-0235 inom 30 dagar efter att anmälan har gjorts. Tänk på att om du anmäler dig precis innan periodstart så måste betalningen vara gjord innan seglarskoleperioden börjar. Ange ID-nummer som fås via mejl när anmälan är gjort. Observera att priserna för icke medlemmar endast inkluderar ett halvårs medlemskap (hösten) så om du vill vara medlem hela året betalar du medlemsavgiften på våren som vanligt och sedan seglarskoleavgiften för medlemmar.

Vid uppropet är det bra om du tar med en förälder eller annan vuxen. Dessutom finns det några saker du bör ha med dig under seglarskolan.

Att ta med under seglarskolan:

  • Egen flytväst är obligatorisk. Gärna en utan krage.
  • Lunch-paket
  • Regnkläder
  • Badkläder
  • Ombyte

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss:
This is a mailto link

Till Anmälan Klicka här! 

Uppdaterad: 01 JAN 2018 08:00 Skribent: Sandra Vasberg

svenska_sjo_banner_300x250

 

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info