Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 7 - 16 år


Varje sommar arrangerar JKV seglarskola för nybörjare, fortsättare och vana seglare. Alla simkunniga som är mellan 7 och 16 år kan anmäla sig. På seglarskolan lär vi oss mer om segling, sjövett, kappsegling och säkerhet till sjöss. Under seglarskolan kommer det även att vara lekar, uppvisning för föräldrar, bad, utflykter och annat som vädret tillåter.

I år kommer seglarskolan att se lite annorlunda ut än tidigare år, då det inte kommer att finnas möjligheten att anmäla sig till en specifik båtklass. Under seglarskolan 2021 kommer man att få testa på lite olika båttyper och vattenaktiviteter, såsom optimistjolle (enmansbåt), C55 och RS Quest (flermansbåt), vindsurfing och SUP. Gruppindelningen är främst åldersbaserad.

Under veckan kommer du att få vara med i en grupp med andra seglare, instruktörer och assistenter. För att garantera en hög säkerhet har vi minst en ledare per 5 barn. Alla ledare har genomgått utbildning enligt Svenska Seglarförbundets utbildningsplan för seglingsinstruktörer. Varje grupp har också minst en följebåt (motorbåt).

Under 2021 finns det fem perioder att välja mellan och det går bra att anmäla sig till en eller flera perioder. 

Varje period omfattar 5 dagar mellan 8.30 och 16.00. Den sista natten erbjuder vi alla barn att stanna kvar på kvällen med lite gemensam grillning och lek för att sedan sova kvar i klubbhuset, om corona tillåter. Sista dagen slutar vi klockan 15. 

Det är svårt att beskriva hur kul vi har det på seglarskolan men nedan finner du ett videoklipp som är tänkt att förklara lite bättre i alla fall. 

 

Perioder 2021

Period och datum

Veckodagar

Period 1 (14 - 18 juni)

mån - fre

Period 2 (20 - 24 juni)

sön - tors

Period 3 (28 juni - 2 juli)

mån - fre

Period 4 (2 - 6 augusti)

mån - fre

Period 5 (9 - 13 augusti)

mån - fre

 

Avgifter
(Vid anmälan innan 31 maj erhålles 200 kr rabatt)

Seglarskola – inte medlem i JKV

2200 kr

Seglarskola – medlem i JKV

1800 kr

Efter att ha genomgått en seglarskolevecka kommer det finnas möjlighet att delta på fortsatt seglarskola, fast med större fokus på segling. Dessa träningar kommer att hållas varje måndag från och med vecka 25, fram till vecka 37.

Avgiften betalas till JKV:s BG nr 379-0235 inom 30 dagar efter att anmälan har gjorts. Tänk på att om du anmäler dig precis innan periodstart så måste betalningen vara gjord innan seglarskoleperioden börjar. Ange ID-nummer som fås via mejl när anmälan är gjort. Observera att priserna för icke medlemmar endast inkluderar ett halvårs medlemskap (hösten) så om du vill vara medlem hela året betalar du medlemsavgiften på våren som vanligt och sedan seglarskoleavgiften för medlemmar.

 

Vid uppropet är det bra om du tar med en förälder eller annan vuxen. Dessutom finns det några saker du bör ha med dig under seglarskolan.

Att ta med under seglarskolan:

  • Egen flytväst är obligatorisk. Gärna en utan krage.
  • Lunch-paket
  • Regnkläder
  • Badkläder
  • Ombyte

Efter seglarskolan finns tillfälle att komma tillbaka och lära sig mer om segling. Tid och datum för detta meddelas under seglarskolan.

 

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss:
This is a mailto link

Till Anmälan Klicka här! 

Uppdaterad: 01 JAN 2018 08:00 Skribent: Sandra Vasberg

svenska_sjo_banner_300x250

Länsförsäkringar Bergslagen 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info