Hoppa till sidans innehåll

Lär dig segla


Vad roligt att du vill lära dig att segla! Vi har tre olika typer av kurser för att kunna erbjuda segling för alla. Klicka på den kurs du är intreserad så kommer du till mer information och hur du anmäler dig.

Sjörövarskola 6-8 år

Sjörövarskolan är för de alra yngsta. Här busar och leker vi nere på vårt område tillsammans med våra unga ledare. 

Seglarskola 7-18 år

Vår mycket populära seglarskola är för dig som vill lära dig att segla på egen hand. Seglarskolan är certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att alla ledare är utbildade för att ta emot barn och vi har en kursplan som garanterar att alla barn kan segla på egen hand efter veckan. Certifieringen innebär också att alla barn har en utbildningsgaranti som kan tillämpas för den som inte tycker att vi når upp till kursplanen.

Vuxenkurser

Självklart är även vuxna välkomna att lära sig segla hos oss. Precis som på seglarskolan så är kvalitén i högt fokus och vi har därför utbildade ledare på varje kurs. Efter kursen finns möjlighet att ta ut seglarintyg 1.

Värdegrund

JKV arbetar efter ledorden glädje, gemenskap och ansvar. Dessa värdeord genomsyrar all vår kursverksamhet och leder oss i vår strävan efter att bli Sveriges bästa jolleklubb. Vill du läsa mer om föreningen och vår värdegrund kan du läsa mer under rubriken Föreningen.

Säkerhet

Vattnet kan vara fantasitkt men är man oaktsam kan det snabbt bli farligt. Därför är det viktigt att alla som är med på våra kurser kan simma (undantaget sjörövarskolan då vi är fler instruktörer och är mer på land) och att alla har flytväst. Våra ledare är högt utbildade i både pedagogik och säkerhet för att miniera risken för skador. Alla deltagere på våra kurser är dessutom försäkrade genom vårt försäkringsbolag Svenska Sjö ifall olyckan skulle vara framme.

 

SSF seglarskola

Uppdaterad: 31 OKT 2017 19:45 Skribent: Hugo Björklund
Epost: This is a mailto link

svenska_sjo_banner_300x250

 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 021803812
E-post: This is a mailto link

Se all info