Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 7 - 16 år


Varje sommar arrangerar JKV seglarskola för nybörjare, fortsättare och vana seglare. Alla simkunniga som är mellan 7 och 16 år kan anmäla sig. På seglarskolan lär vi oss mer om segling, sjövett, kappsegling och säkerhet till sjöss. Under seglarskolan kommer det även att vara lekar, uppvisning för föräldrar, bad, utflykter och annat som vädret tillåter.


Vi seglar optimistjolle (enmansbåt) eller C55 (flermansbåt). Klubben har ett antal optimistjollar att hyra ut men har du egen, eller kan låna en, är det bra eftersom lånejollarna brukar bli bokade fort. I optimistgrupperna rekommenderar vi våra yngre deltagare cirka 7 - 13 år. Vill man segla flera i samma båt så anmäler man sig till C55-gruppen. C55 är en flermannabåt där man kan vara 3-4 stycken och segla tillsammans. Vi rekommenderar äldre deltagare, 11 - 16 år att vara med här. 

Under veckan kommer du att få vara med i en grupp med andra seglare, instruktörer och assistenter. För att garantera en hög säkerhet har vi minst en ledare per 5 barn. Alla ledare har genomgått utbildning enligt Svenska Seglarförbundets utbildningsplan för seglingsinstruktörer. Varje grupp har också minst en följebåt (motorbåt).

Under 2020 finns det fyra perioder att välja mellan och det går bra att anmäla sig till en eller flera perioder. 

Varje period omfattar 5 dagar mellan 8.30 och 16.00. Den sista natten erbjuder vi alla barn att stanna kvar på kvällen med lite gemensam grillning och lek för att sedan sova kvar i klubbhuset. Sista dagen slutar vi klockan 15. 

Det är svårt att beskriva hur kul vi har det på seglarskolan men nedan finner du ett videoklipp som är tänkt att föklara lite bättre i alla fall. 

 

Perioder 2020

Period och datum

Veckodagar

Period 1 (22 - 26 juni)

mån - fre

Period 2 (29 juni - 3 juli)

mån- fre

Period 3 (3 - 7 augusti)

mån - fre

Period 4 (10 - 14 augusti)

mån - fre

Period x-tra (14 - 18 juni)

sön - tor

 

Avgifter
(Vid anmälan innan 1 juni erhålles 100 kr rabatt)

Typ

Pris /period 

Seglarskola och båtlån för de som inte är medlemmar i JKV 

1900kr

Seglarskola för de som inte är medlemmar i JKV och har med egen Optimistjolle

1600 kr

Seglarskola för medlemmar som lånar båt

1700 kr

Seglarskola för medlemmar med egen optimistjolle

1400 kr

 

Avgiften betalas till JKV:s BG nr 379-0235 inom 30 dagar efter att anmälan har gjorts. Tänk på att om du anmäler dig precis innan periodstart så måste betalningen vara gjord innan seglarskoleperioden börjar. Ange ID-nummer som fås via mejl när anmälan är gjort. Observera att priserna för icke medlemmar endast inkluderar ett halvårs medlemskap (hösten) så om du vill vara medlem hela året betalar du medlemsavgiften på våren som vanligt och sedan seglarskoleavgiften för medlemmar.

 

Vid uppropet är det bra om du tar med en förälder eller annan vuxen. Dessutom finns det några saker du bör ha med dig under seglarskolan.

Att ta med under seglarskolan:

  • Egen flytväst är obligatorisk. Gärna en utan krage.
  • Lunch-paket
  • Regnkläder
  • Badkläder
  • Ombyte

Efter seglarskolan finns tillfälle att komma tillbaka och lära sig mer om segling. Tid och datum för detta meddelas under seglarskolan.

 

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss:
This is a mailto link

Till Anmälan Klicka här! 

Just nu är sommarens platser slut

Till Reservlista Klicka här!

Uppdaterad: 01 JAN 2018 08:00 Skribent: Sandra Vasberg

svenska_sjo_banner_300x250

Länsförsäkringar Bergslagen 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info