Hoppa till sidans innehåll

Träning


Vi anpassar våra grupper efter individens kunskapsnivå och erfarenhet inom segling. För oss är det viktigaste att alla känner sig välkomna till oss och ser fram emot nästa träningspass. Våra ledord för träningen är glädje, gemenskap och ansvar. Med dessa ledord i ryggen lägger vi grunden för en bred bas som i längden ger såväl stark elit som bred motion.

Vi arbetar för att erbjuda samtliga delar av svenska seglarförbudets färgrektangel för att alla ska känna sig välkomna och att ge alla möjligheten att växa som seglare och individ.

Viktigt att veta är att alla medlemmar har möjlighet till att låna klubbens båtar till träningar och att vi har ca 15 flytvästar för barn och ungefär lika många till vuxna att låna ut. Tänk också på att segling kan vara en blöt sport så ta gärna med ett ombyte.

Träningsgrupper våren 2020

Grön Optimist

För dig som har seglat lite grann och vill lära dig grunderna inom segling och är mellan 8-13 år. Vi leker och tränar mycket på land och träningarna på vattnet har stort fokus på glädje och att lära sig förstå hur seglen fungerar. Vi försöker att testa olika båtar minst en gång per säsong.

Träningsdag: Måndag 18:00 till 20:00

Röd/Blå Optimist

Röd/Blå är en sammanslagen grupp för dig som har gått i Grön grupp eller på annat sätt tillägnat dig motsvarande kunskaper. Du har skaffat eller står i begrepp att skaffa dig en egen Optimist. Gruppen tränar två gånger i veckan och vi tränar för att du ska vilja delta i klubbens egna poängseglingar och regattor samt kappseglingar i regionen.

Åldersgräns 12 år.

Träningsdag: Tisdag och Torsdag 18:00 till 20:00

Storjollar

För dig som vill träna i en enmansjolle och gillar att tävla. Vi utmanar varandra på olika typer av banor för att förstå det taktiska och strategiska spelet på banan. 

I storjollegruppen ger vi varandra hårt motstånd för att alla ska utvecklas oavsett om du bara vill vara med för härligheten och njutningen eller kunna konkurera på stora internationella tävlingar. Här hittar vi seglare som åker på ALLA slags tävlingar från våra egna hemmatävlingar till VM. JKV har länge haft stort fokus på e-jollen i denna grupp för att båten är väldigt lärorik är fortfarande en av de största klasserna i Sverige. Vi tror på att en seglare kan få en bra grund i denna båttyp. 

Det roliga med denna grupp är att alla jollar förutom optimisten kan delta då träningen är optimerad efter vilka jollar som är aktiva. Vanligaste jollen förutom e-jollen är Laser radial och standard.

Träningsdag: Tisdag och Torsdag 18:00 till 20:00

C55

Klubben äger två stycken bestättningsbåtar som passar perfekt för dig som vill lära dig segla med andra och förstå hur man som ett lag kan få båten att gå så fort som möjligt framåt. Vi tränar både tekniken i båten men även på hur man seglar runt en bana på snabbast sätt. 

Träningsdag: Torsdag 18:00 till 20:00

Liten Kölbåt

Klubben har sedan flera år en aktiv grupp av sportbåtsseglare, CB66, Melges, J70. Denna grupp tränar till stor del själva och ett självklart inslag i deras träning är de gemensamma tisdagsseglingarna som Västmanland seglarförbund arrangerar. Vi ser också en naturlig koppling till storjollegruppens träningar på torsdagar

Träningsdag: Tisdag och Torsdag

Vill du börja segla hos oss är du välkommen ner eller höra av dig till This is a mailto link

Till vänster hittar du våra aktiva grupper för tillfället. Bra att veta är att all kommunikation inom grupperna sker via www.laget.se

Uppdaterad: 31 OKT 2017 20:11 Skribent: Hugo Björklund
E-post: This is a mailto link

svenska_sjo_banner_300x250

 

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info