Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


På JKV följer vi Svenska Seglarförbundets riktlinjer när det gäller indelning i olika träningsgrupper. Vi seglar i träningsgrupperna grön, blå och röd. Gruppindelningen syftar till att göra träningen rolig och stimulerande genom att de som ligger på en likvärdig kunskapsnivå seglar tillsammans. Träningen anpassas till gruppens erfarenhet och kompetens. Även tränarens utbildningsnivå är anpassad efter gruppindelningen.

JKV strävar efter att hålla en hög säkerhet på alla träningar Om gruppens seglare ligger i ojämn kunskapsnivå, t ex inte behärskat en viss vindstyrka, kan det innebära en säkerhetsrisk på sjön. Jämnare grupper ger tränaren förutsättningar att planera och genomföra ett givande träningspass för alla. Med hänsyn till både de mera erfarna seglarna, de mindre rutinerade seglarna och tränarna är det därför viktigt att vi följer gruppindelningarna.

Regler för övergångar till nästa grupp

Seglare skall av tränare bedömas kunna segla så pass väl att hon/han kan tillgodogöra sig träningen i nästa grupp och uppfylla kriterierna för den gruppen. Huvudregeln skall vara att seglaren skall ha eller stå i begrepp att skaffa en egen Optimistjolle för att få flytta till Blå grupp. Beslut om uppflyttning föreslås av tränaren och beslutas av Träningsansvarig i samråd med Träningskommittén. Beslut om uppflyttning föregås normalt av provsegling i nästa grupp. Eventuella undantag från dessa regler skall alltid beslutas av Träningsansvarig på JKV tillsammans med Träningskommittén. Träningsansvarig och träningskommittén skall i första hand titta till seglarens kunskaper och förmåga och bara undantagsvis ta hänsyn till andra kriterier.

Klicka här för att se

Indelning träningsgrupper

Uppdaterad: 31 OKT 2017 20:55 Skribent: Liisa Lönn
Epost: This is a mailto link

svenska_sjo_banner_300x250

 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 021803812
E-post: This is a mailto link

Se all info