Hoppa till sidans innehåll

Ett VM äventyr.


Trofe´ vill gratta Rickard till hans VM bragd. Här berättar han med egna ord om sitt äventyr.

 

VM Granada Spanien.

Allt började bra då hela resan gick smärtfritt, inga problem med vapen eller någonting. Väl nere i Granada så möttes jag av 30 gradig värme varje dag, så man höll ju på att smälta bort. Första tävlingsdagen var på 50 meter, och jag lyckades skjuta 297 poäng av 300 och hade därmed andra platsen inför dag två. Bara för att jag skjöt så bra dag ett så får jag skjuta bland dom sista dag två och därmed gå omkring och vara nervös tills på eftermiddagen. När jag äntligen fick skjuta andra serien lyckades jag få ihop 290 av 300 och kunde sluta på ett resultat 1 poäng under mitt personbästa på 588 poäng, det betydde delad andra plats med en ryss och en finne, så särskjutning om 2,3 och 4e plats var ett faktum. Efter att alla juniorer skjutit färdigt var det dags att sära på sista medaljplatserna. Jag skjöt sist av trion. Väl på plats började jag med en 9a i första skottet och trodde att det var kört, jag sköt nästa skott ännu tuffare kunde se en centrum tia. vi alla 3 hade samma poäng och en ny runda kunde börja. Jag sköt sist igen och kunde då det var min tur gå upp och skjuta 2st klockrena centrumtior och därmed säkra ett VM silver i första tävlingsgrenen. Vi fick även ett VM brons i lag på dom regelbundna loppen.

 

Blandloppen på 50 meter var tuffare och jag kunde sluta på 388 poäng, 4 poäng under mitt personbästa, slutade på en 8e plats. I den här grenen lyckades vi ta ett VM guld i lag, helt fantastiskt roligt.

 

Då 50 meters grenarna var färdiga skulle jag och Emil Marttinson skjuta 10 meters grenarna och började tävlingarna med blandloppena. Jag hade lite otur med funktionärerna i början av blandloppsserien. Han tröck väldigt snabbt och jag fick be honom att lungna sig lite, sen satt dom bakom och pratade lite så jag tappade lite fokus, där tappade jag några onödiga poäng tyvärr. Andra serien gick bättre och jag fick ihop totalt 379 poäng, det är 3 poäng under personbästa och det är jag väldigt nöjd med. Slutade på en 7e plats.

 

Då dom regelbundna loppen skulle börja så var jag enormt spänd och nervös då det var den grenen jag tränat mest på inför VM. Jag var så spänd att jag inte klarade av att skjuta långsammen, det gick käpprätt åt h.....e. 269 poäng av 300 och jag låg sist av alla seniorer, så medaljchanser och top 10 var helt uteslutet. Då var det bara att göra det bästa möjliga av snabben och vara nöjd med skyttet. Jag sköt 284 an 300 på snabben och vad jag förstått så var det 8e bästa serien på hela dagen, så det är jag väldigt nöjd över. Tyvärr fick jag bara ihop 553 poäng och det är katastrof.

 

I det stora hela så är jag väldigt nöjd med min insats, 7 av 8 serier har jag skjutit på maxnivå.  Man kan säga att jag lyckades träffa toppformen vid rätt tillfälle. Jag förstod nog inte hur stort det var förän jag kom hem till Morjärv. Alla grattar och vill höra hur det gick till. Det är jätte roligt att så många bryr sig och undrar.

/Rickard. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:58 Skribent: Emil Lång

Postadress:
Jakt o SpSK Trofe - Skyttesport
Anders Nilsson, Kälsjärv 345
95293 Kalix

Kontakt:
Tel: 0703839850
E-post: anders.nilsson@norra...

Se all info