Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


JHSF bildades 1998 för att få tillgång till Ridsportförbundets utbildningar och aktiviteter samt att skolans hästar skulle kunna tävla under skolans namn (Uppsala  yrkesgymnasium Jälla), vilket är en del av skolans marknadsföringen.
Att eleverna ska få möjlighet att anordna och medverka vid tävlingar är också en del av undervisningen.

Medlemsantalet har varierat under åren; i början av 2000-talet hade vi ganska stor verksamhet med många tävlingar och träningar. Sedan dess har ambitionen med föreningen främst varit att gagna elevernas intressen, men de senaste åren har föreningen åter vuxit och nu är även ryttare utan koppling till skolan välkomna.

Föreningen lägger stort fokus på att det ska vara roligt att träna och tävla och tillsammans hålla på med hästar, oavsett ambitionsnivå eller gren. Vi ser gärna att alla medlemmar är delaktiga i någon form i föreningen, och bidrar till den goda sammanhållningen.

Vi har ett fåtal tävlingar per år, vanligtvis en lokal dressyrtävling och från och med 2018 även en lokal till nationell hopptävling, "Jällahoppet", där helgens höjdpunkt är en 140-klass med en bil till segraren. Målsättningen med att driva tävlingarna är att ge medlemmarna en chans att få arrangera tävlingar, rida i lag och ha roligt ihop, samt att bidra till att sporten utvecklas.
Vi prioriterar kvaliteten och glädjen i sporten med inte alltför långa tävlingsdagar för ryttare, hästar och funktionärer.

Uppdaterad: 14 DEC 2019 11:47 Skribent: Sara Weidenblad

Välkommen till Jälla HSF!

Vi är en liten ideel förening för Uppsala yrkesgymnasium Jällas elever samt för andra som brinner för hästsporten i och runt Uppsala.

Bli medlem

Postadress:
Jälla HSF - Ridsport
Jälla Gård
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0187279630
E-post: This is a mailto link

Se all info