Hoppa till sidans innehåll

Isracing / Speedway

Isracing och Speedway har sedan urminnes tider funnits på Jämtlands MK:s program.
Många minns förmodligen fortfarande det anrika laget "Jämtarna" som under en lång följd av år härjade i resultatlistorna.
Sedan den gamla anläggningen Fyrvalla försvann var laget helt utan arena för sin verksamhet. Därför var det naturligt att en ny arena skulle skapas då Östersunds Motorstadion förverkligades i början av 1980-talet. Tyvärr hade intresset svalnat bland de aktiva och det fåtal som fanns kvar kämpade i motvind bl a på grund av anläggningskostnaderna.
En bana för Isracing kunde dock förverkligas och denna har flitigt nyttjats under vinterhalvåret, med bl a seriematcher och träningsläger för sportens toppnamn.
År 2005 invigdes så Sveriges nordligaste Speedwaybana på Östersunds Motorstadion. Verksamheten kunde dra igång igen efter 28 år i träda.

Vill du veta mer om Isracing eller Speedway är det bara att ta kontakt med kansliet eller sektionsansvarig för att få veta mer.

Ansvarig för dessa sektioner är Hans-Erik "Lukas" Lundqvist som nås på telefon 070-3355004 eller via mail This is a mailto link

 

Vad är Isracing och Speedway?

Klicka här för att ladda hem en broschyr som förklarar mer

Nyheter

Webmaster:

Dan Hoff

This is a mailto link

Postadress:
Jämtlands MK - Bilsport
Lungre Motorstadion 425
83191 Östersund

Kontakt:
Tel: 063122095
E-post: This is a mailto link

Se all info

how how