Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historia


Järbo IF har funnits som förening sedan 1927.

År 2009 skedde en ganska radikal förändring i klubbens struktur då Alpina sektionen i samråd med övriga sektioner valde att lämna Järbo IF för att starta sin egna verksamhet genom Kungsbergets Alpina. Detta skedde i samråd och naturligtvis kommer vi att ha fortsatt samarbete och utbyte av varandras olika idrottsutövningar.

I och med detta består klubben numer av 2 sektioner dvs. Fotboll och Längdskidor. Båda sektionera har barn och ungdoms verlsamhet, där barn ifrån ca 4-5 års ålder kan prova på våra olika idrotter. Vi ser gärna att ungdomarna forsätter idrotta när de blir äldre (seniorer) och därför finns även seniorverksamhet, där fotbollen är den största med ett A-lag som spelar i division 3. Även inom längdskidor finns viss seniorverksamhet/ vuxen träning. 

Framförallt vänder vi oss till barn & ungdomar i Järbo med omnejd. Vi ser bredden som en fördel då barn och ungdomar kan få förebilder och idoler på hemmaorten.

Verksamheten finansieras på flera olika sätt. Det mesta kommer ifrån ideellt arbete, samt medlemsavgifter & sponsring ifrån olika företag. I övrigt får vi från bidrag ifrån främst Sandvikens Kommun och Riksidrottsförbundet.

Uppdaterad: 13 JAN 2015 10:11 Skribent: Catarina Andersson

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Järbo IF - Skidor
Gullheden 5
81171 Järbo

Besöksadress:
Gullheden 5
81171 Järbo

Kontakt:
Tel: 0702769495
E-post: This is a mailto link

Se all info