Hoppa till sidans innehåll

Frågor och Svar


Här hoppas vi att ni hittar svar på era frågor! Om inte kontakta då This is a mailto link och ställ din fråga direkt. Kan inte kansliet besvara frågan skickas den vidare till styrelse eller arbetsgrupper som jobbar med frågan!

Föreningsfrågor

Varför måste jag stå i Järlas servering när mitt barn inte spelar match?

Serveringen är en viktig del av Järlas inkomst. Den inkomsten gör att vi kan hålla nere årsavgifterna för alla barn.

Första året på 5-manna (8 år) har man inget serveringsansvar. Andra året på 5-manna (9 år) har man en dag under säsongen. Från 7-manna (10 år och uppåt) har man två dagar (en helg).  Till detta tillkommer de helger man har cupansvar.

 

Ansvaret är inte kopplat till vem som spelar match var och när utan det fördelas ut över året på de åldersgrupper som finns i föreningen.

Visa svar


Dölj svar


Det ska/kan väl Järla göra? 

Vem är Järla? Det finns ingen fysisk person som är Järla. Järla är VI gemensamt, styrelse, ledare, spelare och föräldrar. Det är vi som tillsammans gör Järla till den familj det är. Välkomna att påverka och gör din insats synlig. Alla är viktiga i en ideell förening. Allt från dig som tvättar lagets tröjor till dig som sitter i styrelsen. Allt DU gör påverkar föreningen på något sätt!

Visa svar


Dölj svar


Vem vänder vi oss till om vi har frågor eller synpunkter?

I första hand till kansliet. Mejla er fråga eller era synpunkter till This is a mailto link eller ring 08-716 76 43 (må-fr 9-16 lunch 12-13). Om kansliet inte kan svara direkt skickas frågan vidare till styrelse eller sportgrupper.

Visa svar


Dölj svar


 Hur stor är föreningen?

Vi är ca 700 aktiva medlemmar och ca 120 ideella ledare

Visa svar


Dölj svar


Var ligger klubbhuset?

Besöksadressen är Griffelvägen 13, Nacka Sportcentrum. Beskrivningen är ovanför Nacka IPs konstgräsplans huvudläktare, det stora svarta tvåvåningshuset.

 

Visa svar


Dölj svar


Föreningspolicy

Finns en föreningspolicy?

 

Ja, Järla har sin Röda Tråd, det är ett levande dokument som ska vägleda och ge stöd och råd i nya situationer. RÖDA TRÅDEN!

Föreningens Röda Tråd ses kontinuerligt över och anpassas efter den verksamhet vi har. Ser styrelsen och sportgruppen att den inte fungerar så tas det upp i arbetsgruppsmöten och så ser man vad man behöver förändra för att det ska fungera i praktiken. Teori och praktik är ju inte alltid samma sak, men vi försöker!

Visa svar


Dölj svar


Vad har föreningen för förväntningar på föräldrar?

 

En ideell förening som Järla behöver allt stöd vi kan få från er föräldrar. Därför har vi också en viss förväntan på er och önskar en insats varje år.

UTDRAG från föreningens röda tråd:

I huvudsak bemanna följande funktioner: instruktörer, lagledare

Närvara vid föräldramöten

Att bistå tränare och ledare med det de efterfrågar hjälp med

Skjutsa till träning och match

Bemanna kiosk och sekretariat vid Järlas egna evenemang.

Ta del av information som kommer från föreningen.

Visa svar


Dölj svar


Järla profilkläder

Var köper jag mina Järlaprofilkläder?

Från 14 januari 2013 kan du kan köpa Järla profilkläder endast på Stadium Sickla.

Laget får med fördel göra större beställningar via nätet. www.stadiumteamsales.se/jarlaif  här finns profilen om ni inte har möjlighet att åka till Sickla.

Visa svar


Dölj svar


Matchkläder

Till match har vi vita Järla strumpor, svarta Järlashorts, vit matchtröja (borta tröja är röd).

Visa svar


Dölj svar


Träningskläder

Järla har en egen klubbprofil som man kan köpa på Stadium Sickla, här finns träningskläder för i princip alla väder. Men vi har vita strumpor, svarta shorts, svart overall och svarta träningströjor.

Visa svar


Dölj svar


Årsavgift

Vem betalar årsavgift i Järla?

Alla aktiva betalar årsavgift i Järla. Som ledare och spelare och stödmedlem betalar man medlemsskap till föreningen per kalenderår.

Ledare betalar medlemsavgift och får på så sätt tillgång till föreningens ledarförsäkring, subventionerade utbildningar (ofta subventionerade till 100%), subventionerade priser på ledarkläder, rätt att delta i ledarevenemang, rösträtt på årsmöten.

Spelare betalar medlemsavgift och deltagaravgift beroende på i vilken åldersgrupp man är aktiv. Det är billigare för de yngre då de oftast har färre träningar = lägre träningsytehyror, lägre kostnad för domare etc. 

Stödmedlem betalar ett frivilligt belopp mellan 100,- och 2.999,- kronor och blir på så sätt stödmedlem i föreningen. Stödmedlem kan man bli som förälder, moster, farbror, morfar, farmor eller bara supporter! 

Visa svar


Dölj svar


Vi har svårt att betala hela summan på en gång, hur gör vi?

Kontakta kansliet genom att mejla This is a mailto link för att få besked om hur vi gemensamt kan lösa detta.

Visa svar


Dölj svar


Vad är årsavgiften och när och hur betalas den?

 

Årsavgiften betalas per kalenderår och ska vara erlagd per den 28 februari för året.

Extra årsmötet i november varje år fastslår nästkommande års avgifter. Man betalar årsavgiften för den åldersgrupp man är verksam i och ej vilket år man är född.

Avgiften betalas till föreningens plusgiro 67 51 55-6 och man märker betalningen med spelares namn och personnummer.

 

Medlemsavgift för 2013

Visa svar


Dölj svar


Träning

Varför får vi inte tider i STOR hall? Vi är ju så många!

Kommunen har även för inomhusträningslokaler sina fördelningsprinciper. Lika sura som vi skulle bli om t ex handbollen skulle boka bästa träningstiden på konstgräsplanen under vår säsong, blir inomhusidrotterna på oss om vi skulle boka upp tider under deras säsong. Fritidsnämnden i Nacka Kommun har tagit ett beslut om att fotbollen är en sommaridrott, oavsett om vi måste träna under vintern för att hålla oss skadefria under vår tävlingssäsong.

Föreningen ansöker om träningstider inför inomhussäsongen och vi får de så kallade resttider som blir över när inomhusidrotterna har fått sitt.

Det gör att STORA hallar har vi få tider i och något fler i små gymnastiksalar. De stora hallarna tilldelas i första hand våra äldre lag och så långt de räcker. Strötider i stora hallar bokas allt eftersom och fördelas ut bland lagen efter önskemål.

Visa svar


Dölj svar


Vi åker förbi Skuru IP och där är det ofta tomt kan vi träna där?

Skuru IP är än så länge en naturgräsplan. Därför står den ofta tom, det har med att göra att gräset har en återhämtningstid och vi får därför inte nyttja planen mer än ett visst antal timmar i veckan. En dag i veckan är återhämtningstid och därför står planen också tom.

Visa svar


Dölj svar


Får killarna fler och bättre träningstider än tjejerna?

NEJ, träningstiderna fördelas efter tränarnas önskemål i första hand med vägledning av föreningens röda tråd hur många träningstillfällen som rekommenderas i en viss ålder, dessa tillfällen överskrids aldrig. Om ett killag önskar 2 träningstider i veckan och tjejerna i samma åldersgrupp 3 gånger och röda tråden medger det så är det så fördelningen kommer att se ut. Ingen skillnad görs mellan killar och tjejer, i Järla är alla lika viktiga och varje spelare har samma förutsättningar som någon annan.

Visa svar


Dölj svar


Varför tränar vi på grus och inte konstgräs?

Järla IF FK har tillgång till ett visst antal träningstimmar per vecka. Dessa timmar är förlagda till olika träningsplaner. Tilldelade timmar får vi efter ansökan från Nacka Kommun som har en fördelningsprincip som vi följer. De tider föreningen får på konstgräset räcker inte till alla våra lag och alla de träningstimmar som ska fördelas. Vi följer Stockholms Fotbollförbunds och kommunens fördelningsprinciper.

Berättigade lag till konstgräs/gräs får tilldelning först och sedan utgår vi från ålder. Äldre lag till yngre lag. När konstgrästiderna är slut så är det grustider som gäller.

Visa svar


Dölj svar


Var tränar vi?

I huvudsak på Nacka IP men också på Skuru IP och närbelägna planer. På vintern tränar vi på vinterplaner och i tilldelade gymnastiksalar och hallar.

 

Visa svar


Dölj svar


 

  stadium_nylogga1

puma_black

Maxi_Hemsida

 Bygg Ole i Skvaltan

Nacka Värmdö Posten

Postadress:
Järla IF FK - Fotboll
Box 2010
13102 Nacka

Kontakt:
Tel: 087167643
Fax: 087166359
E-post: This is a mailto link

Se all info