Hoppa till sidans innehåll

Stipendiet Guldstrumpan - Malcolm Lindbloms Minnesfond


Malcolm "Malle" Lindblom föddes 1995 och hade tidigt spring i benen. När Malle var liten var det viktigt att strumporna satt rätt.


Så även vid fotbollsmatcher. Eviga frågan var: "Var är mina fotbollsstrumpor?" För att ha kul och träffa kompisar blev fotbollen en naturlig del i Malles tillvaro. Järla blev Malles klubb från 5-6 års åldern. Malle spelade på många positioner. Ett tag som målvakt. Han spelade back, mittfältare och anfallare. Malle var snabb, uthållig och hade spelsinne. Samt humör på planen.

Malle spelade som äldre i några andra klubbar, men när han slutade i Järla för att gå till Boo FF sa han att "Järla alltid skulle ligga närmast hans hjärta". Innan Malle dog i en tragisk olycka i juli 2012 hade han börjat spela i Järla igen, "för skoj skull" som han sa.

För att hedra Malles minne delar hans minnesfond ut stipendiet Guldstrumpan.

Minnesfonden instiftades av Malles föräldrar, mamma Ingrid och pappa Thomas. 

 

Regler för Stipendiet Guldstrumpan:

Guldstrumpan delas ut två gånger om året. Till en spelare som vi vill stötta ekonomiskt att fortsätta med fotbollen delas ut på våren, sista spelhelgen i juni. Och till två spelare, en flicka och en pojke som betyder mycket för sitt lag delas ut på hösten, sista spelhelgen i september. Det går till spelare i åldrarna 11-18 (på hösten delas Guldstrumpan inte ut till F16/P16, för dem finns då ett särskilt stipendium "Järlas Stipendium F&P16"). Stipendiet är på 2000 kronor per person. Spelarna nomineras av lagledare och tränare. En jury utser sedan stipendiaterna. Nomineringen mejlas till This is a mailto link

 

Malle

Det finns inget album kopplat till denna sida.
 
 

 

  stadium_nylogga1

puma_black

Maxi_Hemsida

 Bygg Ole i Skvaltan

Nacka Värmdö Posten

Postadress:
Järla IF FK - Fotboll
Box 2010
13102 Nacka

Kontakt:
Tel: 087167643
Fax: 087166359
E-post: This is a mailto link

Se all info