Hoppa till sidans innehåll

JV FF klarade sig kvar i div 7

21 SEP 2022 19:56
  • Uppdaterad: 21 SEP 2022 19:56

I och med segern hemma mot Börje SK 2 i den senaste omgången så klarade Järlåsa Vittinge FF kontraktet i division 7. Det betyder att JV slipper att ha kniven mot strupen i den sista spelomgången borta mot Lokomotiv Uppsala. JV ligger inför den sista omgången på åttonde plats, två poäng före Lokomotiv. Det är bara ett lag, det tionde och sista laget Örsundsbro IF 2, som åker ur.

Enligt förbundets hemsida åker endast ett lag ur de fyra division 7-serierna. Men hänsyn måste tas för hur många Upplandslag som åker ur division 3-serien samt hur många lag som går upp från Upplandsfyran.

Som det ser ut nu kan tre Upplandslag åka ned i division 4.
Hur många lag som kliver upp är dock oklart eftersom serien ännu inte är färdigspelad, men minst ett lag kliver upp – seriesegraren.
Hänsyn måste också tas för lag som dragit sig ur i de två division 5-serierna och i år det ett: FC Arlandas andralag samt de fyra division 6-serierna.

Skulle det bli så att ett eller flera niondeplacerade lag från division 7 åker ur (fyra serier) så räknas koefficient, det vill säga antal poäng delat med antal matcher. Där ligger division 7 västra där JV FF spelar klart bäst till. De 13 poäng och den koefficinet som det innebär kan inget av de andra tre division 7-seriernas nionde placerade lag komma upp till. Vidare så har tre lag dragit sig ur division 7 södra och två av dessa lag (lag 8 och 9) är redan tvångsnedflyttade till division 8 så JV kan inte ens teoretiskt åka ur division 7. Snyggt jobbat tränare, ledare och spelare.

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info