Hoppa till sidans innehåll

Åskådare fick döma när JV vann

05 SEP 2021 11:51
  • Skapad: 05 SEP 2021 11:51

Det var lite lätt kaotiskt när Järlåsa Vittinge FF spelade borta mot Vesta IF på lördagen. Det kom nämligen ingen domare. Då hoppade en åskådare, Thomas Söderlund in och dömde matchen, som vanns av JVFF med 3-1 (2-0). De första 65 minuterna var bland de bästa som vi spelat i år och segern var aldrit hotad.

Äntligen lossnade det för Järlåsa Vittinge FF igen när de mötte bottenlaget Vesta IF på lördagen. En match som blev försenad på grund av att Upplands FF inte tillsatt någon domare till matchen. Att det dessutom inte finns några mobilnummer till domanansvarig och ansvariga för reservdomare gjorde inte saken lättare för de båda lagens ledare. Tack och lov så var Thomas Söderlund på matchen och han ställde mycket tacknämligt upp och dömde. Att han dessutom höll betydligt mycket högre nivå än vad JV:s domare brukar göra gjorde inte saken sämre. En stor elogé till Mr Söderlund.

Matchen då? Jo, den vann JVFF säkert med 3-1 (2-0) efter att ha anstormat hemmalaget i den första halvleken. JV hade redan haft ett par sylvassa målchanser innan laget tog ledningen efter en kvarts spel. 
Det var Taqi som gjorde det första målet med ett distinkt skott i nättaket framspelad av Mattias. 2-0 kom i den 24 min från comebackande Mattias som på en soloraid från mittlinjen gick förbi fyra motståndare innan han avslutade med ett hårt skott i krysset. Chanserna radades upp och det var nästan spel mot ett mål under den första halvleken. JV borde ha gjort fyra, fem mål innan halvtid. 2-0 i halvtid var klart i underkant. Mattias dominerade mittfältet och övriga spelare var betydligt mer alerta än under de senaste matcherna. 

Matchen avgjordes efter en timmes spel efter ett mönsteranfall när Mattias efter att ha fått bollen av Tobias snyggt frispelade Ali som oerhört snyggt avslutade med ett skott i krysset. De sista 20 minuterna präglades av lite mer slarvigt spel och Vesta kunde tröstmåla i den sista minuten av matchen.

Det var en mycket bra insats av hela laget säger JV;s tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen. Alla var fokuserade idag och vi spelade snabbare med färre tillslag på bollen menar Lars-Johan som ger överbetyg till Mattias, Pelle, Tobias och Ali som gjorde ett piggt inhopp avslutar en synnerligen nöjd Lars-Johan som fick börja matchen i mål innan Nicklas kom till matchen.

Nästa match spelare Järlåsa Vittinge FF mot Skuttunge SK:s andralag den 11 september på hemmaplan, Vittinge IP, kl. 15.00.

Så spelade JVFF:
1. Lars-Johan Eriksson (målvakt de första 20 min)
2. Ali Shafai
3. Axel Eriksson
4. Nicklas Hällqvist
5. Pelle Johannesson
6. Isak Rosén
7. Måns Jansson
8. Tobias Wessman (K)
9. Isac Magnusson
10. Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji
11. Emiljano Shiko
13. Mattias Falk
14. Qurban Hussaini
18. Haidar Al-Azawi
19. Göran Andersson
27. Nicklas Szymanski (målvakt under 70 minuter)

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info