Hoppa till sidans innehåll

Förlust för JV FF mot serieledarna

25 AUG 2021 09:12
  • Skapad: 25 AUG 2021 09:12

Det blev förlust för Järlåsa Vittinge FF när man på fredagskvällen mötte serieledarna Johannesbäck FF på bortaplan. Tidiga mål i den första och andra halvleken förstörde Järlåsa VIttinge FF:s chanser till poäng. I stället blev det förlust med 1-4 (0-1) på Johannesbäckskolans konstgräs.
Det var en rättvis seger för hemmalaget som är ett spelskickligt lag.

JV som hade sex man borta och mötte kanske seriens bästa lag fick på nytt en tung start på matchen. Precis som senast släppte laget in ett mål tidigt i den första halvleken. Redan efter fyra minuter hade hemmalaget gjort 1-0 efter ett inlägg som friställde hemmalagets Fredrik Björlund.
Hemmalaget dominerade matchen inledningsvis, men sedan jämnade JV ut spelet något. Den första halvleken är ganska chanslös förutom när två JV-spelare går på samma boll och krockar vilket friställer en hemmaspelare som dock skjuter utanför. Det är rättvist med hemmaledning i halvtid, men ändå en bra halvlek av JV FF

Tyvärr börjar den andra halvleken började precis som den första – nämligen med mål bakåt efter knappa fem minuter. Denna gång genom före detta Heby AIF-spelaren Markus Kvarneå som satte 2-0. I den 57:e minuten utökade Johannesbäck till 3-0 och målskytt var precis som vid 2-0-målet Kvarneå. 

Shiragha reducerade till 1-3 med cirka tio minuter kvar fint framspelad av Axel, men JV mäktade inte med att komma närmare än så. Det blev i stället hemmalaget som fastställde slutresultatet till 4-1 strax innan slutsignalen.

Vi står ändå upp bra och jag vill ge beröm till hela laget för sin inställning att kriga hela matchen säger JV:s tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen. Extra plus till Anmar i målet samt hela backlinjen där speciellt Tobbe Wessman var riktigt bra, avslutar en inte allt för missnöjd Lars-Johan.

Nästa match spelar JV FF den 28 augusti mot IF VP Uppsalas andralag på Järvallen.

Så spelade JVFF:
27. Anmar Al-Khalidi
2. Ali Shafai
3. Axel Eriksson
5. Pelle Johannesson
6. Hilding Falk Pettersson
7. Isak Rosén
8. Tobias Wessman (K)
9. Omari Shiragha
10. Taqi Al-Araji
11. Qurban Hussaini
12. Emiljano Shiko
13. Majid Amini
18. Nawar Al-Azawi
19. Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info