Hoppa till sidans innehåll

Förlust för JV i derbyt

15 AUG 2021 20:39
  • Skapad: 15 AUG 2021 20:39

Derby på Vittinge IP! Då visade sig bortalaget Tärnsjö IF starkare än Järlåsa Vittinge FF och vann med 3-0 (2-0). JV fick en mardrömsstart på matchen och hamnade i underläge med 0-2 redan efter 9 minuter vilket sedan skulle visa sig vara avgörande för matchens utgång.

Det var ett Tärjsjö IF som verkligen rivstartade den första halvleken.
Redan efter nio minuter hade laget tagit ledningen med 2-0 efter mål av Benedict Kallon och Kalle Karlsson (på straff).Det första målet som tillkom efter 50 sekundens spel var offside på två, tre spelare i Tärnsjö och alla JV-spelare slutade spela.

JV FF, som saknade fyra, fem startspelare lyckades ändå spela upp sig och hade goda chanser i både den första och andra halvleken, men lyckades inte få hål på Tärnsjöförsvaret. Laget kom in med en bra inställning och var inte lika avvaktande som i den förra matchen. Den andra halvan av den första halvleken ägde JV helt och hållet. Bästa målchansen kom efter en hörna med  halvtimmen spelad. Tyvärr lyckades två Tärnsjöbackar blockera både Nawars och Taqia hårda skott.
0-2 i halvtid var en mål för stor ledning för Tärnsjö IF. 

JV FF kom ut med samma intensitet och spel som i slutet av den första halvleken och satte bra press på Tärnsjö. Laget hade dock fortfarande svårt att skapa riktigt heta målchanser. Bästa läget hade Shiragha och Qurban när de kommer sjäva mot endast en försvarare i en snabb kontring. Tyvärr blev Shiraghas passning till en helt fri Qurban allt för svag. I stället kunde Tärnsjö avgöra matchen med ett 3-0-mål. Även det målet luktade väldigt mycket offside. På slutet hade JV flera chanser till en reducering, men det ville sig inte.

I JV FF var ändå tränare Lars-Johan som fick stå i mål i den första halvleken nöjd med tanke på att han saknade fem startspelare i startelvan. Mathcen dog väl lite vid 3-0 men med tanke på bortfallet får vi vara nöjda fortsätter Lars-Johan, Jag är nöjd med allas prestation trots förlusten avslutar han och ger extra plus till Isak, Axel, Hilding och Taqi.

Nästa match är den 20 augusti då spelar JV borta mot Johannesbäcks FF.

Laget: Lars-Johan Eriksson (Nicklas Szymanski i den andra halvleken) - Nicklas Hällqvist, Tobias Wessman (k), Axel Eriksson, Isak Rosén - Ali Shafai, Göran Andersson, Taqi Al-Ajari, Thomas Florin, Shiragha Omari - Qurban Husseni - Hilding Falk Pettersson, Charlie Ljungberg, Nawar Al och Emiljano Shiko. 

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info