Hoppa till sidans innehåll

Förlust för JV i höststarten

08 AUG 2021 11:13
  • Skapad: 08 AUG 2021 11:13

Det blev förlust för Järlåsa Vittinge FF i höststarten borta mot Bälinge IF 3 med 1-0 efter samma siffror i halvtid. Matchen som spelades i lätt regn på en svårbemästrad konstgräsplan var jämn och nästan helt utan målchanser. En ganska typisk 0-0-match som tyvärr slutar med förlust för JV FF.

JV FF började matchen klart bäst och kunde ha tagit ledningen tidigt efter dubbla chanser för Taqi och Majid. Redan i den tredje minuten slog Taqi en hörna direkt i mål, men tyvärr såg inte domaren att bollen av över mållinjen. Sedan hade Majid en fin soloprestation i den nionde minuten som han avslutade med ett stenhårt skott i ribban. JV hade ett klart övertag de första 25 minuterna av matchen och hade ett flertal farliga frisparkslägen som man tyvärr inte kunde utnyttja. I stället var det hemmalaget som fick utdelning i den 35 minuten på efter ett inlägg som Måns JV-målet plockade ned, men sedan blev tacklad av en motståndare. Bollen tappades ur famnen och gick till en helt fristående Bälingespelare som hade öppet mål och sköt 0-1. Här skulle JV haft en frispark. JV FF hade ett klart spelövertag i den första halvleken men hade svårt att komma till avslut.


Efter paus valde tränare Lars-Johan att skicka upp Majid på topp och istället flytta ner Taqi på mittfältet. Det taktiska draget gjorde dock inte stor skillnad – matchbilden förblev densamma i den andra halvleken och Bälinge IF vann tillslut med uddamålet. De sista tio minuterna gick JV ned på en trebackslinje och flyttade upp lagkapten Tobias på topp, men JV hade svårt att få fram några vettiga bollar på Tobias.

En typisk 0-0-match som tyvärr slutar 0-1, säger tränare Lars-Johan efter matchen. Den första halvleken är riktigt bra och vi dominerar matchen fortsätter Lars-Johan. I den andra blir spelet sämre från båda lagens sida på den blöta och svårspelade planen menar Lars-Johan. En poäng var vi definitivt värda avslutar Lars-Johan som ger beröm till Tobias, Pelle och comebackande Stefan och Taqi. 

Nästa match för JV FF är den 14 augusti. Då blir derby mot Tärnsjö IF hemma på Vittinge IP.

Så spelade JVFF:
Ali Shafai
Nicklas Hällqvist
Pelle Johannesson
Stefan Blom Hagberg
Tobias Wessman (K)
Omari Shiragha
Majid Amini
Taqi Al-Araji
Alireza Rezaei
Emiljano Shiko
Måns Jansson, målvakt
Ersättare
Lars-Johan Eriksson
Axel Eriksson
Charlie Ljungberg
Isak Rosén
Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info