Hoppa till sidans innehåll

Förlusttrenden fortsätter för JV FF

22 MAJ 2022 13:33
  • Skapad: 22 MAJ 2022 13:33

Järlåsa Vittinge FF fortsätter att förlora i division 7 västra Uppland. Det efter att laget förlorat sin fjärde raka match efter förlust mot Gränby FK med 1-3 (0-2). JV FF spelade upp sig i den andra halvleken och kunde ha fått med sig en poäng från matchen.

Järlåsa Vittinge FF:s sportchef Thomas Falk var inte alls nöjd över lagets uppträdande i derbyt mot Runhällens BoIS i veckan. Ett derby där JV FF föll med hela 0-4 mot ett märkbart piggare och taggat motstånd.

Inför lördagens match mot Gränby FK på Johannesbäckskolan konstgräs i Uppsala stod alltså JV FF på noll inspelade poäng. Då blev det ytterligare en nollpoängare att addera till förlustkolumnen efter förlust med 1-3 (0-2). Det var ändå en helt annan inställning och energi i dag och vi är nära oavgjort, säger Thomas.

Gränby FK startade matchen i ett virvlande tempo och gick ifrån med två mål redan i början av den första halvleken. 1-0 tillkom efter ett felpass i JV:s backlinje och vid 2-0 gjorde först Pontus i målet en jätteräddning på en nick från nära håll, men ingen JV-spelare var med på returen som kunde rakas in i mål. Då kändes det lite nervigt för JV FF och lagledningen var orolig för att det skulle rinna iväg som mot Runhällen.

Men i stället så arbetade sig JV FF in i matchen och gjorde 1-2 på straff genom Majid i minut 58. Innan det så hade JV haft två jättefina lägen att reducera. Ett par minuter in i den andra halvleken så bröt Taqi ett uppspel och lobbade över målvakten som var långt ute, men precis utanför den ena stolpen. Sedan kom ett guldläge när Taqi efter ett fint anfall spelar in bollern framför mål där Othman skjuter direkt. Målvakten gör en jätteräddning och bollar går till hörna via ribban.

Efter reduceringen till 1-2 så gick JV för en kvittering men istället kunde gästerna utöka till 1-3 i slutet av matchen när JV missade markeringen på en hörna

Vi kommer allt närmre att kunna vända trenden och i dag ser det oerhört mycket bättre ut än senast säger Thomas. Det blir överbetyg till alla spelare för deras kämpainsats. Speciellt bröderna El Jweid och Pelle Johanesson, berömmer Falk.

Laget:
27. Pontus Wirdby (MV)
2. Isak Björklund
3. Isak Rosén
4. Axel Eriksson
5. Pelle Johannesson (K)
6. Moaath El Jweid
7. Reko Haji
8. Majid Amini
9. Haidar Al-Azawi
10. Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji
11. Alireza Rezaei
12. Othman Aljwid
13. Isac Magnusson
14. Ousama El Jweid
18. Jens Eriksson
19. Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info