Hoppa till sidans innehåll

Första tio minuterna sänkte JV FF

24 SEP 2021 23:06
  • Skapad: 24 SEP 2021 23:06

Järlåsa Vittinge FF spelade på lördagen hemmamatch mot topplaget Sunnersta AIF:s andralag. Då tog bortalaget sin åttonde raka seger efter segersiffrorna 6-1 (5-0) på Järvallen. Det var en märklig händelseutveckling i matchen där de första tio minuterna blev avgörande.

JV FF välkomnade Sunnersta AIF som inför matchen hade sju raka segrar, så på förhand var det en tuff uppgift för JVFF. Och tufft blev det också, då Sunnersta tog sin åttonde raka seger efter 6-1 (5-0). Matchen började i ett rasande tempo. Redan efter en minut blev Mattias fälld strax utanför straffområdet i fritt läge. Domaren delade ut ett gult kort, men det luktade rött. På frisparken skapade JV en glödhet chans till att ta ledningen. På returen räddades bollen med armen på målinjen och på den räddningen dök det upp en jättechans som Thomas i fritt läge nickade i ribban. Men det blev bortalaget som fick staff, bara två minuter senare, vilket betydde 1-0 till Sunnersta. I minut fem fick Sunnersta dessutom ytterligare en straff och gjorde 2-0. 3-0 kom på ett skott från 35 meters håll i den tionde minuten och därmed var matchen nästan avgjord. 4-0 kom också från ett långskott som vikarierande målvakten Tobias missade när han halkade i gräset. Det var en hemska första 30 minuter där bortalaget även hann göra 5-0.

I den andra halvleken ryckte dock JV FF upp sig. Hilding passade på att göra sitt första A-lagsmål någonsin på en vacker nick som gick upp i nättaket. Det var matchens bästa anfall där Mattias spelade fram Qurban på högerkanten. Qurban gick förbi sin back och från kortlinjen hittade han Hilding vid den första stolpen, mycket snyggt. Bortalaget gjorde 6-1 med ett par minuter kvar av matchen och det blev alltså förlust igen för JV FF. 

Försvaret föll igenom i första halvleken, men laget ska ha eloge för att vi spelade 1-1 i den andra halvleken och att de inte gav upp säger JV:s tränare Lars-Johan Eriksson efter matchen. Extra plus till Mattias, Thomas, Emiljano och Hilding avslutar Lars-Johan. 

Nästa match spelar JVFF den 25 september borta mot Börje SK:s andralag. En match som antagligen blir direkt avgörande för JV FF:s existens i divsion 7 västra Uppland.

Så spelade JV FF:
2. Ali Shafai
3. Axel Eriksson
4. Nicklas Hällqvist
5. Pelle Johannesson
6. Stefan Blom Hagberg
7. Måns Jansson
8. Mohammad Ali Ahmadi
9. Qurban Hussaini
10. Taqi Al-Araji
11. Emiljano Shiko
12. Hilding Falk Pettersson
13. Mattias Falk
14. Isak Rosén
18. Thomas Florin
19. Nawar Al-Azawi
27. Tobias Wessman, mv och kapten

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info