Hoppa till sidans innehåll

JV räckte inte till i cupen Kung Ottars Minne

30 JUL 2022 18:16
  • Uppdaterad: 30 JUL 2022 18:16

Det var ett mycket tufft motstånd som väntade Järlåsa Vittinge FF när laget deltog i IK Rex klassiska cup för sexmannalag, Kung Ottars minne, lördagen den 30 juli. I JV:s grupp deltog division 6-lagen, IF VP Uppsala, Harbo IF och SK Iron. Trots många bortresta på semester och några på bröllop så fick JV ihop 13 spelare till spel. Bland dessa fanns nyförvärven Conny Bäckström och Robert Eklund samt provspelarna Simon Hellman och Joakim Rosén. En jobspost var att reserven för bortreste målvakten Pontus Wirdby, Göran Andersson, fick handen skadad på träningen innan cupen. Dessutom blev inhoppande Isac Dawson skadad i den första gruppsspelmatchen och fick ersättas av den helt nye på posten, Jens Eriksson. Det var med andra ord ett i stort sett helt nytt lag som JV ställde upp med. 

Trots tre förluster så tog tränare Nicklas Hellqvist med sig mycket bra från cupen. De nya spelarna såg väldigt starka ut och kommer att bli rejäla förstärkningar framöver. Vidare så är det väldigt god stämning i laget och bara positiva ord till varandra trots tre förluster. 

JV FF - Harbo IF 1-2

En ganska jämn match där JV hade svårt den första halvan av matchen där man hamnade i underläge med 0-2. Ett fint reduceringsmål av Isak Rosén med tre minuter kvar väckte hopp om poäng. 

JV FF - IF VP Uppsala 0-5

Det var en helt jämn match trots de stora förlustsiffrorna i halva matchen då det stod 0-0. Då hade även JV skapat två utmärkta tillfällen att ta ledningen. Ett par snöpliga baklängesmål tvingade JV att gå på offensiven och då öppnade man sig bakåt för det duktiga Uppsalalaget.

SK Iron - JV FF 5-1 

Den sista gruppspelsmatchen gällde inget annat än äran då SK Iron redan var klara för semifinal medans JV FF var avhängda. Det blev därför en svängig match med offensiven i högsätet. Tyvärr blev förlustsiffrorna även i denna match för stora. JV:s mål kom med fem minuter kvar av matchen när Simon Hellman hittade Robert Eklund med en mycket fin boll på djupet och fri med målvakten gjorde inte Robert något misstag. Samma duo var även inblandande i en dråplig situation tidigare i matchen. Även då kom Robert fri med målvakten, men slutade att spela när han tyckte sig höra domaren blåsa. Det var bara det att det var domaren i matchen bredvid som blåste, snöpligt. Simon var verkligen på alerten då han även hittade fint löpande Hilding Falk Pettersson med en boll i djupet. Hilding avslutade snyggt, men i stolpen.

Laget: 

Isac Dawsson, Robert Eklund, Joakim Rosén, Göran Andersson, Hilding Falk Pettersson, Jonas Dimal Nilsson, Axel Eriksson, Jens Eriksson, Nawar Al-Ajwari, Nicklas Hellqvist, Conny Bäckström, Simon Hellman och Isak Rosén.

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info