Hoppa till sidans innehåll

Mycket tung och viktig seger för JV

20 SEP 2022 18:39
  • Skapad: 20 SEP 2022 18:39

Det blev seger för Järlåsa Vittinge FF mot Börje SK:s andralag på söndagen hemma på en underbart fin Vittinge IP. Matchens enda mål gjordes i första halvlek av Joakim.

Sista seriematchen på hemmaplan den här säsongen för JV FF. Gäster var Börje SK:s andralag och en seger för JV FF var nog tvunget i nedflyttningsstriden i division 7 västra Uppland.

JV startade matchen bra och satte tryck på Börje Helt emot spelfördelningen så skapar Börje en vass målchans efter 22 min. Det var farligt varje gång det blev en fast situation då de stora och tunga Börjespelarna var duktiga att nicka. Denna gång sköt man en frispark direkt i ribban. I den 34 min skapade Joakim en het målchans då han vinklade bollern förbi målvakten, men en back hann fram och rensade bort bollen på mållinjen. Istället kom matchens enda mål i den 38 min när Conny lurade sin back och serverade öppet mål för Joakim.
Vi hade bud på flera mål i första halvleken och Börje SK lyfte bara långt, säger Thomas Falk, sportchef i JV FF.

Börje SK hade dåligt med spelare i sin trupp så strax före kickoff fylldes truppen på med fem spelare. Alla från klubbens A-lag som hade spelat match tidigare under dagen.

Börje fortsatte att sätta långbollar och satte JV FF:s försvar på prov. Det öppnade upp för kontringar. På en sådan efter timmern spelad hann Moaath före gästernas målvakt på en långboll och petade bollen förbi målvakten som inte hann stanna utan fällde Moaath. Det var årets mest solklara straff som domaren missade. Istället blev det nervöst på slutet av matchen när Börje flyttade fram i stort sett alla spelare på sina långa inkast och långbollar från försvaret. 
Vi gör en kämpamatch mot de stora och tunga Börjespelarna säger Thomas efter matchen. Det var väldigt nervöst på slutet när långbollarna hamnade i straffområdet och det kan bli baklängesmål fortsätter Thomas. 

Hela laget ska ha beröm för sin kämparinsats avslutar Thomas som ger extra plus till hela backlinjen och Erik i målet. 

Laget:
1 Erik Axelsson
2 Hilding Falk Pettersson (K)
3 Axel Eriksson
5 Pelle Johannesson
6 Muhammed Farhad
7 Ousama El Jweid
8 Moaath El Jweid
9 Conny Bäckström
10 Taqi Al-Araji
11 Joakim Rosén
12 Isac Magnusson
13 Isak Rosén
14 Kristofer Lindberg
16 Jonas Dimal Nilsson
18 Haidar Al-Azawi
19 Emiljano Shiko

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info