Hoppa till sidans innehåll

Mycket viktig seger för JV

04 SEP 2022 22:33
  • Skapad: 04 SEP 2022 22:33

Äntligen tog Järlåsa Vittinge FF en seger igen – och det var en viktig trepoängare i kampen om att hålla sig kvar i sjuan. 3-2-segern över Örsundsbro IF:s andralag betyder nu att JV FF har häng (1-1) på lagen övanför nedflyttningsstrecket. Det var spel mot ett mål i 93 minuter och det blev onödigt spännande, säger Thomas Falk, sportchef i JV FF.

Superviktiga poäng stod på spel när Järlåsa Vittinge FF spelade mot Örsundsbro IF:s andralag på söndagen. Då bröt JVFF en negativ trend och tog sin första trepoängare sedan juni månad när laget vann med 3-2 (1-1) på Järvallen i Järlåsa. 

Det var JV som började starkast och tog ledningen genom Conny efter bara sex spelade minuter. Han blev frispelad med en snygg passning av Rickard och var iskall i avslutet. Bara minuten senare var det nära 2-0 när Usama sköt i stolpen. Örsundsbro kvitterade till 1-1 efter 23 minuter när en frispark hamnade hos en helt fri bortaspelare som kunde raka in bollen bakom en chanslös Erik i målet. Och det var ställningen till pausvilan trots en parad av målchanser för JV. Närmast är Jocke och Conny. Jocke bränner ett friläge när han skjuter mitt på målvakten. Conny skjuter i ribban efter en hörna. 

I den andra halvleken dröjde det bara fem minuter innan JV på nytt kunde ta ledningen efter ett mönsteranfall. Moaath hittar ut med en fin boll på ständigt löpandes Rickard på vänsterkanten. Rickard spelar sedan fram Jocke som trocklar sig fram ned mot kortlinjen. Hans avslut går mellan målvakten och stolpen i mål. Nu fortsätter JV att dominera och rader upp målchanser. Jocke får bollen på nytt av Rickard i öppet läge, men träffar en back på mållinjen. Conny gör sitt andra mål för kvällen som även denna gång mycket tveksamt blir bortdömt för en ojusthet som bara domaren såg. I den 63 min kommer Rickard åter fram fint på vänsterkanten och hittar en helt fri Jonas vid den bortre stolpen, men skottet från nära håll går i burgaveln. Istället så gör Örsundsbro mål på sitt blott andra skott i matchen. Det var ett jätteskott i nättaket från ca 30 meter efter 67 spelade minuter. Bara tre minuter senare kommer JV:s tredje mål för dagen och det skulle visa sig vara avgörande. Isak D bröt fram till höger och avlossar ett hårt skott som målvakten räddar, men returen går rakt ut till Jocke som kunde raka in 3-2, vilket blev det matchvinnande målet.

Aldrig har jag varit med om en så rättvis seger i mitt liv, det var spel mot ett mål i 93 minuter, säger Thomas. Hela laget får klart godkänt för sin kämpainsate med extra plus till Pelle (som dessvärre blev skadad i slutet av matchen), Moaath, Rickard och Kristofer samt till den hårt jobbandes Jocke som trots många brända lägen ändock satte två mål avslutar en nöjd Thomas.

Laget:
1. Erik Axelsson
2. Hilding Falk Pettersson (K)
3. Axel Eriksson
4. Ahmed Hamed Majid Abdulla
5. Pelle Johannesson
6. Rickard Eriksson
7. Ousama El Jweid
8. Moaath El Jweid
9. Conny Bäckström
11. Joakim Rosén
12. Haidar Al-Azawi
13. Isak Rosén
14. Kristofer Lindberg
15. Isac Magnusson
16. Jonas Dimal Nilsson
18. Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info