Hoppa till sidans innehåll

Ny uddamålsförlust för JV FF

02 SEP 2020 07:56
  • Skapad: 02 SEP 2020 07:56

Järlåsa Vittinge FF får vänta på säsongens första trepoängare.
Bortamatchen mot Fortitudo FC från Uppsala slutade med en ny uddamålsförlust 1-2 efter underläge i halvtid med 0-1.

Det fanns en tanke hos JV FF att vara med i toppen av serien, men efter fem omgångar kan vi konstatera att så inte blir fallet. Resultatet hittills är blott en poäng när fyra matcher återstår.

Mot Fortitudo, som hade vunnit två av tre matcher, var JV FF spelmässigt bättre än hemmalaget, framförallt i den andra halvleken. JV inleder även den första halvleken bra, men efter ett tag jämnas spelet ut. Bäst chans fick Majid redan i den 9 min när han viker förbi sin back och in i planen från vänsterkanten och avlossar ett stenhårt skott som tar i ribban och ut. JV fortsatte att rulla runt bollen inom laget utan att skapa några fler riktigt farliga chanser. Istället sticker Fortitudo upp i farliga kontringar och en av dessa gav en hörna i den 42 min. På hörnan tappar JV markeringen helt och två spelare blir helt fria fem meter utanför den bortre stolpen och kan lätt raka in bollen i mål. Ett psykologiskt tungt mål att få i baken precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek dominerar JV FF och skapar också en massa målchanser. Mycket beroende på att Tobias och Taqi tar tag i mittfältet och rullar ut fina bollar till wingbacks och anfallare. Det är skott över, skott mitt på målvakten och framförallt skott utanför. Hetaste chansen till kvittering får Shiragha med kvarten kvar när han blir helt själv med målvakteten mitt framför mål. Tyvärr skjuter han okoncentrerat bollen utanför. Istället så kan hemmalaget göra 2-0 i den 80 min när man nickar in en frispark i mål. JV gav dock inte upp utan fortsatta att pressa på för en reducering vilken också kom. Målet gjordes av Alireza R och kom i den första tilläggsminuten när han blir fri framför mål. Efter det blåste domaren av, kanske skulle det ha varit några minuter spel till då domaren sagt att han skulle lägga till fyra minuter.

Vi gör en betytligt mycket bättre match idag än senast säger JV:s tränare Lars-Johan Eriksson direkt efter matchen. Med en normal utdelning borde vi ha gjort minst två, tre mål till fortsätter Lars-Johan. Egentligen vill jag inte lyfta fram någon särskild spelare idag då allt kämpade och slet avslutar Lars-Johan. Kollektivet ska ha beröm trots förlusten, säger han.

Laget:

27. Nicklas Szymanski
8. Tobias Wessman
2. Ali Shafai
3. Anwari Zaki
4. Nicklas Hällqvist
5. Pelle Johannesson
6. Stefan Blom Hagberg
7. Måns Jansson
10. Majid Amini
11. Omari Shiragha
12. Alireza Rezaei
13. Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji
14. Qurban Hussaini
15. Isak Rosén
18. Haidar Al-Azawi
19. Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info