Hoppa till sidans innehåll

Serieledarna blev för svåra

07 AUG 2022 12:35
  • Skapad: 07 AUG 2022 12:35

När Järlåsa Vittinge FF i höstpremiären mötte serieledaren i division 7 västra Uppland, Fjärdhundra SK, blev det en ny storförlust, 10-0 (5-0).

Vi gör en mycket bättre match nu, men vi möter ett mycket bra lag och visst kommer de att vinna serien, säger Thomas Falk, sportchef i JV FF.

Fjärdhundra SK går alltså mot serieseger i serien och har bara tappat poäng i en enda match. Det på bortaplan mot Runhällens BoIS. 
Det var faktiskt JV som fick matchens första riktiga målchans när nyförvärvet Conny Bäckström snodde åt sig bollen av hemmaförsvaret i den 7 min och avlossade ett hårt skott som dock målvakten gjorde en fin räddning på. Visst hade Fjärdhundra mycket boll, men de skapade inga heta målchanser mot ett hårt jobbandes JV. Tyvärr så fick hemmalaget hjälp av domaren med att ta ledningen i den 20 min. Det på en helt horribelt straff när en hemmaspelare kommer igenom attackerad av Rickard, brilljant i fyrbackslinjen, och skjuter ett hårt skott som Pontus gör en kanonräddning på. Då blåser domaren straff och den går förstås i mål. Det stod sedan enbart 1-0 fram till halvtimmen spelad. Sedan bjöd tyvärr JV på några enkla mål. I halvtid det 5-0, men som sagt JV höll nere siffrorna så länge det hårt jobbandes laget med kämpen Isak R i spetsen orkade.

I andra halvlek blev det lika många mål, men det blev aldrig uppgivet hos JV. Även i denna halvlek dröjde det en dryg kvart innan första målet kom och det bjöd även denna gång domaren på. Han hittade en hörna som ingen annan såg och det resulterade tyvärr i ett baklängesmål. Mönstret från den första halvleken höll i sig då det flesta målen även i den andra halvleken kom i slutet av matchen. JV skapade några heta målchanser varav en frispark och en en dubbelhörna i slutet var de bästa. 

Hela laget får beröm efter matchen av JV:s tränare Nicklas Hellqvist för en otrolig kämpainsats på den regntunga planen. Det var aldrig några sura miner utan alla 15 spelarna kämpade storstilat fortsätter Nicklas som ger extra plus till backtrion Rickard, Pelle och Isak R.

Laget:
2 Axel Eriksson
3 Isak Rosén
4 Aman Khorrami
5 Pelle Johannesson (c)
6 Rickard Eriksson
7 Ahmed Abdulla
8 Ivar Falk Pettersson
9 Conny Bäckström
11 Charlie Ljungberg
12 Nawar Al-Azawi
14 Jonas Dimal Nilsson
15 Isac Magnusson
18 Göran Andersson
19 Jens Eriksson
27 Pontus Wirdby (mv)

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info