Hoppa till sidans innehåll

Skön kämpaseger för JV

23 JUN 2022 23:08
  • Skapad: 23 JUN 2022 23:08

Det var väl nästan en skräll på onsdagskvällen när Järlåsa Vittinge FF vann mot Runhällens BoIS med 1-0. Segern var en skön revansch för förlusten i maj på bortaplan. Visst hade väl oavgjort varit rättvist men en ny trepoängare är kul, säger Thomas Falk, sportchef i JV FF.

Derby spelades på Vittinge IP på onsdagskvällen. Järlåsa Vittinge FF vs Runhällens BoIS. Två lag som gjort olika resor under årets säsong i division 7. JV hade bara vunnit en enda match och den kom senast på walk over mot Lokomotiv Uppsala. Runhällen hade fram till senaste omgången ännu inte förlorat innan de föll mot Gränby FK

Lagen möttes för övrigt på Runavallen den 18 maj. Då vann hemmalaget med 4-0. Det var en mållös första halvlek som var jämn spelmässigt, men nästan helt utan målchanser. Lagen hade varsitt farligt skott. För JV:s del var det comebackande Mattias Falk som efter en kvart fick på ett kanonskott som strök ribban precis över krysset. Runhällen är bra på fasta situationer men Pontus gjorde tre grymma räddningar i andra halvlek när Runhällen tryckte på för en kvittering.

Precis i början av andra halvlek kom matchens enda mål. Cirka fen meter utanför straffområdet får Shiragha på en drömträff som sitter i krysset. Några fler mål blev det alltså inte i matchen trots att båda lagen har en del chanser.

JV gör en riktig kämpainsats och försvaret var riktigt bra. Hemmalaget har gått över till trebackslinje som tog ner farlige Andreas Warnberg. Första nollan i år för Pontus är kul säger Thomas efter matchen. Hela laget gjorde en helt otrolig kämpainsats, en laginsats som jag inte sett på flera år fortsätter Thomas. Hela laget får extra plus för sin insats och det känns nästan fel att framhålla någon menar Thomas. Jag har dock aldrig sett Axel bättre och Pelle tillsamman med Rickard var ett mittlås som inte gick att dyrka upp avslutar en nöjd Thomas.

Järlåsa Vittinge FF får vänta med semestern, de spelar hemma den 28 juni mot topplaget Fjärdhundra SK.

Laget:
2 Axel Eriksson
3 Isak Rosén
4 Hilding Falk Pettersson (c)
5 Pelle Johannesson
6 Rickard Eriksson
7 Isak Björklund
8 Moaath El Jweid
9 Omari Shiragha
10 Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji
11 Majid Amini
12 Haidar Al-Azawi
13 Mattias Falk
14 Jonas Dimal Nilsson
15 Isac Magnusson
19 Emiljano Shiko
27 Pontus Wirdby (mv)

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info