Hoppa till sidans innehåll

Stark spurt av JV gav efterlängtad poäng

16 AUG 2022 09:06
  • Skapad: 16 AUG 2022 09:06

Det spelades derby på Tegelvallen på lördagen när Heby AIF:s andralag tog emot Järlåsa Vittinge FF i division 7 västra Uppland. Matchen slutade 3-3 efter underläge med 2-1 i halvtid. Resultatet får anses rättvist.

JV FF började matchen klart bäst. Hemmalaget såg överraskade ut över JV:s höga press och slog bort många passningar. Det kom därför inte som någon överraskning när JV tog ledningen efter drygt 20 minuter. En hörna som gick direkt i mål av Isak R. Hörnan tillkom efter ett jätteskott av Moaath som räddades av målvakten till hörna. JV fortsatte att pressa och det var mest spel på Hebys planhalva. Den första halvtimmen kan ha varit JV:s bästa under spelåret. Sedan tröttnade JV lite och Heby AIF kunde vända på siffrorna innan pausvilan. Två mål signerade av Antonio-Samuel Bogdan.

Den andra halvleken började som den första med hög press av JV. Matchen stod och vägde så de relativt många åskådarna kände nog på sig att nästa mål skulle kunna avgöra matchen. Det såg därmed mörkt ut när Heby AIF ökade på till 3-1 när timmen var spelad. Pontus i målet blev lurad av ett inlägg som blev helt snett och seglade in i det bortre krysset. Nu såg JV trötta ut, men kunde komma tillbaka och få ny energi när Taqi kunde raka in en hörnretur i den 78 minuten. Då hade JV gått ned på en trebackslinje och flyttat upp spelare. Bara tre minuter senare fastställdes slutresultatet för då kvitterade Isac M till 3-3 efter ett jättefint anfall. Moaath hittade Aman med en krossboll och hans passning snett inåt bakåt till Isac var perfekt.

Det var ett rättvist resultat i en jämn match säger JV:s för dagen tillförordnade tränare Thomas Falk. Nicklas var bortrest på bröllop så jag och Thomas Söderlund fick rycka in och det gick ju bra fortsätter en nöjd Thomas. Det var fina mål vi gjorde och vi har god moral i laget, avslutar Thomas som ger hela laget överbetyg för sin otroliga kämpainsats med extra beröm till Moaath, Pelle och Ahmed.

Laget:
2 Axel Eriksson
10 Taqi Alaraji
3 Isak Rosén
4 Osama Jweid
11 Kristofer Lindberg
12 Nawar Alazawi
5 Pelle Johannesson
6 Rickard Eriksson
7 Ahmed Abdullah
14 Aman Khorrami
15 Isac Magnusson
8 Moaath El Jweid
19 Isak Björklund
9 Muhammed Farhad
27 Pontus Wirdby (mv)

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info