Hoppa till sidans innehåll

Storförlust för JV FF borta mot UIF 2

11 SEP 2022 22:57
  • Skapad: 11 SEP 2022 22:57

Det blev storstryk för Järlåsa Vittinge FF borta mot mittenlaget Upsala IF:s andralag i Upplandssjuan. 0-6 (0-2). JV FF är i behov av poäng men fick åka hem utan att göra mål och naturligtvis inga poäng.

En seger för JV FF skulle förbättra läget inför slutspurten i division 7 västra Uppland. Motståndare på valdagen var Upsala IF:s andralag. UIF på en femte plats, tolv poäng före JV FF som ligger på nionde plats och under nedflyttningsstrecket före matchen.

Det tog bara sex minuter innan UIF tog ledningen med 1-0 och där sov Järlåsa Vittinge FF när det målet kom. En hemmaspelare får stå helt fri framför målet och enkelt lägga in bollen i mål. Hemmalaget ökade på till 2-0 i 22:a minuten. En frispark som en spelare i UIF, helt omarkerad vid den bortre stolpen nickar in. JV spelade upp sig på slutet av halvleken men resultatet stod sig till paus. Underläge med 2-0 i halvtid får anses som rättvist. JV hade väldigt svårt mot det rörliga hemmalaget och tillät UIF att spela upp bollen i mitten och sätta igång sina farliga anfall.

Till den andra halvleken ändrade JV sin uppställning och förstärkte innermittfältet så att man var tre i mitten för att stoppa UIF redan i uppspelsfasen. Det funkade lite bättre än i  den första halvleken, men var fortfarande inte bra. Matchen stod och vägde där nästa mål skulle bli avgörande, det var nog alla runt planen övertygade om. Avgörandet kom efter dryga timmen spelad, i minuterna 63 och 64. Först gjorde hemmalaget 3-0 på en straff och ökade sedan på till 4-0 minuten efter. Därefter så spelade JV upp sig och skapade ett par vassa reduceringschanser genom pigge Jocke på topp. När det verkade att siffrorna skulle stå sig matchentiden ut så gjorde hemmalaget ytterligare i slutminuterna.

Det kan låta konstigt men vi gjorde en bättre andra halvlek säger JV:s sportchef Thomas Falk efter matchen. Vi mötte dock ett spelskickligt lag som spelade otroligt bra fotboll fortsätter Thomas. Vi hade en gameplan men vi följde den inte trots att vi gick igenom den i halvtid också. Det var en rättvis seger, avslutar Thomas.

Hela laget kämpade matchen igenom. Extra plus ges till Pelle, Kristofer, Emiljano och Joakim som jobbade hårt på topp.

Laget:
1 Erik Axelsson
2 Hilding Falk Pettersson (K)
3 Axel Eriksson
4 Ivar Falk Pettersson
5 Pelle Johannesson
6 Rickard Eriksson
7 Muhammed Farhad
8 Isak Rosén
9 Göran Andersson
10 Mohammed Taqi Majid Mahdi Al-Araji
11 Joakim Rosén
12 Haidar Al-Azawi
13 Emiljano Shiko
14 Kristofer Lindberg
15 Isac Magnusson
16 Jonas Dimal Nilsson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info