Hoppa till sidans innehåll

Sur uddamålsförlust för JV mot serietvåan

28 AUG 2022 23:02
  • Skapad: 28 AUG 2022 23:02

Järlåsa Vittinge FF stod för en av säsongens bästa insatser på söndagskvällen hemma på Vittinge IP som var förvånansvärt bra trots allt regn i helgen. Inför en starkt och entusiastisk hemmapublik var laget nära att snuva poäng av serietvåan Gränby FK. JV FF förlorade dock med 3-4 efter 1-1 i halvtid. Det var en välspelad match i högt tempo där JV mycket väl hade kunnat få med sig en poäng.

Matchen började med ett friläge för bortalaget redan i den andra minuten, men Ahmed kunde rädda bollen på mållinjen till en resultatlös hörna. Istället var det nyförvärvet Joakim Rosén som gav JV ledningen i den 16 min. Det var Rickard som med en fin passning hittade Joakim i djupet och han lobbade elegant in ledningsmålet. Matchen stod sedan och vägde där Gränby kom nära en kvittering i den 34 min, men duktige Erik som gjorde comeback i målet räddade bollen i ribban. Sedan fick Conny en fin löpboll och fri med målvakten drogs Conny i tröjan utan åtgärd från domaren. Strax innan paus kom kvitteringen till 1-1 på en hårt dömd straff.

I andra halvlek var Joakim framme för andra gången och gjorde 2-1 i den 47:e minuten när han sprintar ifrån försvaret för att sedan runda målvakten innan han retfullt placerar bollen i mål. Tyvärr hölls sig JV:s ledning endast i fyra minuter när Gränby förvaltade ett friläge ute till höger om Erik i målet. Med timmer spelade så fick JV en frispark 15 meter in på Gränbys planhalva. Moaath El Jweid skickade in bollen mot mål och där tappar den hårt attackerade målvakten in bollen till 3-2. Även denna gång så skulle Gränby snabbt replikera. Bara tre minuter senare så dimper en boll ned framför JV:s mål och den skjuts in till 3-3.

Serietvåan kunde med kvarten kvar avgöra den mycket välspelade matchen då en Gränbyspelare fick fritt skottläge fram duktige Erik i JV-målet och kunde placera in bollen i Eriks vänstra hörn, otagbart. Efter målet drar sig Gränby tillbaka och börjar maska. I den 82 min gör Conny det alla tror är 4-4, men domaren dömer bort målet för hands. JV pressade på och lyfter långbollar upp mot ständigt farliga Joakim och Conny. Domaren hade ledsnat på Gränbys ständiga maskningar och lade till hela åtta minuter till de ursprungliga 90. Med bara några minuter kvar får JV ett farligt frisparksläge ute till höget strax utanför straffområdet. Tyvärr slarvas det bort och det blir ännu en förlust. 

Vi gör en otroligt bra insats där hela laget kämpar från första till sista minuten på ett starkt lag säger JV:s tränare Nicklas Hellqvist efter matchen. Med lite flyt så hade vi fått med oss en poäng idag fortsätter Nicklas. Hela laget får överbetyg för sin insats idag avslutar en trots allt ganska nöjd Nicklas som ger extra, extra plus till Joakim, Pelle, Axel och Erik i målet.

Laget:
1 Erik Axelsson
2 Hilding Falk Pettersson (K)
3 Axel Eriksson
4 Ousama El Jweid
5 Pelle Johannesson
6 Rickard Eriksson
7 Ahmed Abdulla
8 Moaath El Jweid
9 Conny Bäckström
10 Taqi Majid Mahdi Al-Araji
11 Joakim Rosén
12 Haidar Al-Azawi
13 Muhammed Farhad
14 Kristofer Lindberg
16 Jonas Dimal Nilsson
18 Göran Andersson

Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info