Hoppa till sidans innehåll

JV FF förlorade i Upplandscupen mot Harbo IF

JV FF höll i drygt en halvlek


Det blev förlust för JV FF mot Harbo IF med 7-2 efter underläge med 4-2 i halvtid. De första 25-30 min av den första halvleken var årets bästa från JV:s sida.

Redan i den tredje minuten borde JV ha tagit ledningen i matchen. Det var Emiljano som slog ett perfekt passning till Hani som sprang in bakom backlinjen. Tyvärr uppfattade inte Hani att han var helt själv med målvakten utan försökte sig på ett misslyckat volleyskott. Istället slarvar JV med bollen i försvaret i den 12 min och bjuder Harbo på ett friläge och 0-1. JV står upp bra  med fin fotboll och spelet är jämt. I den 18 min missar domaren en solklar offside och på en efterföljande hörnan kan Harbo göra 0-2 på en retur. JV replikerar då Shivan säkert sätter JV:s första bonusstraff till 1-2. Strax därefter får Emiljano ett jätteläge att nicka in kvitteringen. En utmärkt frispark av Madhi når en helt fristående Emiljano som tyvärr nickar utanför. Den första halvtimmen är JV:s bästa på hela våren med snabbt och rörligt spel. Tyvärr så bjuder laget på alldeles för mycket bakåt. I den 35 min går en hörna mitt i mål fram till 1-3. Precis innan halvtidsvilan bjuder försvaret på ännu ett mål. Då tar JV sin sista bonusstraff och Shivan är lika säker denna gång. Halvtidsresultatet 2-4 är mycket missvisande då JV stått upp bra.

Den andra halvleken börjar med att Harbo driver upp tempot i matchen. De trycker på för att få till ett snabbt avgörande. Efter tio minuter får Harbo en hörna. Det blir ännu en hörna där JV vinner den första nickduellen, men Harbo forcerar in returen. Efter det målet så jämnar spelet ut sig igen. I den 64 min kommer 2-6 på ett snyggt långskott. Den sista kvarten blir dramatisk. Först gör Harbo 2-7. Tillvägagångssättet är detsamma som de flesta baklängesmålen i matchen. En frispark lyfts in i JV:s straffområde. JV vinner den första duellen och Harbo slår in returen. I den 80 min blir Christoffer utvisad efter två gula kort. Då lyfter sig helt plötsligt och börjar åter på att spela bra fotboll och att skapa målchanser. Den bästa målchansen får Dawit fint framspelad av Adulis.

Sett till hela matchen så vinner Harbo rättvist. JV håller spelet uppe långa stunder. Det som nu tränare Niklas och hans stab behöver träna på och få ihop till seriestarten är framförallt försvarsspelet. En stabil fyrbackslinje behöver tränas och spelas ihop. Då kommer nog målen framåt också.

Inställningen och kampviljan är det definitivt inget fel på. Alla kämpar för varandra och laget. Extra beröm till Thomas, Madhi och Adulis. Nästa match blir lördagen den 14 april kl. 14.00 mot den nybildade laget Sala FK på Lärkans konstgräs.

Laget: Järlåsa Vittinge FF

Ersättare

Uppdaterad: 17 APR 2018 10:26 Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info