Hoppa till sidans innehåll

JV förlorade mot Tärnsjö IF

Ny förlust för JV FF i Upplandscupen


Det blev förlust för Järlåsa Vittinge FF även i den andra matchen i Upplandscupen när laget mötte Tärnsjö IF. Division 4 laget vann med 7-3 efter ledning med 3-1 i halvtid. Det var när JV inte kunde göra mål på sina handikappstraffar nummer två och tre som Tärnsjö kunde rycka ifrån.

Det var en sjukdomsdrabbat JV FF som kom till spel. Tre nyckelspelare från matchen mot Runhällens BoIS saknades, lagkaptenen Thomas Florin, Ludwig Cygnel och Christoffer Nordling. Matchen började jämt den första kvarten. Därefter tar Tärnsjö över spelet mer och mer. Den första riktigt farliga chansen kommer efter 17 min när det blir fritt skottläge för en Tärnsjöforward, men skottet gick utanför. Strax därefter räddar Robin snygg ett friläge. För att bryta spelmönstret tar JV sin första bonusstraff i den 23 min. Niaz är hur säker som helst fram till 1-0. Olyckligtvis kommer Robins enda misstag i matchen bara en par minuter senare vilket leder fram till öppet mål och 1-1. I den 28 min väggspelar sig Tärnsjö enkelt igenom till ett friläge och  1-2. Efter en halvtimme tar JV sin andra bonusstraff och Ali sätter den snyggt. Domaren hade dock inte blåst så Ali fick göra om straffen och då gick den istället i ribban och ut. Tärnsjö behåller greppet om spelet och kan också göra 1-3 precis innan halvtid.

Den andra halvleken börjar som den första slutade med ett klart spelövertag för Tärnsjö. I den 50 min skapar Tärnsjö en trippelhörna varav en går direkt i stolpen. Det hänger fler Tärnsjömål i luften nu och det kommer också i den 54 min på ännu en hörna som möjligtvis går direkt i mål. Med timmen spelad får en Tärnsjöspelare på ett jätteskott i krysset fram till 1-5. Då tar JV sin tredje bonusstraff som Adulis skjuter klockrent i stolpen och på returen snubblar en JV-spelare med öppet mål. Istället gör Tärnsjö ytterligare ett mål ett par minuter senare på ett närskott. Nu fruktar många JV-anhängare att det ska rinna iväg i målprotokollet. Istället kommer JV:s bästa period i matchen. I den 69 min drar JV och Hani upp ett fint anfall. Hani hittar Dawit som fri med målvakten lugnt placerar in 2-6. Ett par minuter senare tar JV sin sista  bonusstraff och den dunkar pigge inhopparen Shivan in i krysset. Nu jämnar spelet ut sig och båda lagen har chanser att göra ytterligare mål. Det blir åter Tärnsjö som drar den längsta strået när man med matchens sista spark fastställer slutresultatet till 3-7.

JV gör en bättre match mot Tärnsjö än den mot Runhällens BoIS. Man håller ihop laget bättre och spelarna följer tränare Larssons matchplan på ett betydligt bättre sätt. Positionsspelet sitter bättre och bättre, men denna gång var också motståndarna avsevärt mycket bättre. Tärnsjö vinner fullt rättvist, men JV stod stundtals upp riktigt bra under matchen. Hela laget får beröm för sin insats och inställning. Det blir extra plus till Niaz, Elias, Adulis samt det båda inhopparna Hani och Shivan. I nästa match väntar Morgongåva SK söndagen den 25 mars.

Laget: Robin Ahlgren - Hilding Falk-Pettersson, Elias Thörnvall, Haroon Mortazi, Niaz Nazari - Ali Rahimi, Dawit Gebremedhin, Shivan Salar, Adulis Astbha, Hani Tseguy, Othman Aljwid, Emiljano Shiko, Madhi Jafari, Ziarahman Beik och Heshmat..

Uppdaterad: 19 MAR 2018 18:56 Skribent: Thomas Falk
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järlåsa Vittinge Fotbollsförening - Fotboll
Thomas Falk, Västbergavägen 11
74495 Vittinge

Kontakt:
Tel: +4622461466
E-post: This is a mailto link...

Se all info