Hoppa till sidans innehåll

2021


Kommun Cupen 2020-2021
Serietävling i längdåkning

Representanter från arrangerande föreningarna träffades i Järpen den 3 nov och kom överens om följande förslag för säsongen 2020-2021.

Tävlingstillfällen:
Totalt 4 tävlingar ska köras i Järpen, Mörsil, Kall och i Duved. Avslutande tävling körs i Mörsil. Av dessa tävlingar räknas de 3 bästa i slutresultatet. Ingen startavgift.

Öppen klass:
Möjlighet finns att åka utan tidtagning, ska meddelas vid anmälan.

Köldgräns:
Om temperaturen vid aktuell startplats är lägre än -15C 2 timmar före start så flyttas tävlingen till reservdagen. Då det är svårt att avgöra är det bra med kontakt och gemensamt beslut mellan flera klubbar.

Första start:
Kvällstävlingar är första start kl 18.30 och lördag/söndagar är första start kl 11.00. Nummerlappar hämtas ut 30 minuter innan start.

Inbjudan:
Ingen inbjudan utgår till varje tävling. Detta protokoll fungerar som inbjudan och PM.

Förtäring:
Arrangerande förening serverar fika till alla som deltagit. På finalen kan ytterligare fika och t ex varm korv finnas till försäljning.

Stil:
Två fristils- och två klassiska tävlingar körs. Det finns alltid möjlighet att åka klassiskt även vid fristilstävlingarna. De yngsta klasserna, upp till 6 år samt 7 - 8 år, åker valfri åkstil, det ska alltså finnas klassiskt i samtliga deltävlingar.

Anmälan:
Anmälan skall göras klubbvis till arrangerande klubb senast 4 dagar före tävlingsdagen. Klubbarna ska anmäla både klass och födelseår. Anmälan ska göra per klubb och bara de som ska tävla ska anmälas. Ingen startavgift.


OBS: Föreningarna uppmanas att vara noggranna med anmälningar, så att det inte är anmälda som inte kommer till start. Anmäl inte alla slentrianmässigt! Avanmäl sjuka eller andra som inte kan vara med så att startlistorna är så aktuella som möjligt. Det underlättar både för arrangörer och för de tävlande.

En mall för anmälningar kommer att skickas ut av Per-Erik, alla SKA använda den, det underlättar tidtagningen.

OBS: Tänk på att varje anmäld från er klubb debiteras en mössa. Särskilt vid efteranmälan. Eventuell efteranmälan kan göras senast 1 timme före start, gärna via telefon.

OBS: För arrangörens skull var noga med att inte komma för sent med efteranmälan!

Startordning:
Yngsta klasserna startar först, därefter i stigande åldersklasser. Inom varje klass lottas startordningen. Rekommenderas att ha 5 minuters uppehåll mellan H 7-8 och D 9-10 för att våra yngsta deltagare ska hinna ta sig i mål innan klasserna med tidtagning startar.

Tävlingsdatum

Resultatlistor:
I klasserna till och med 12 år ska de stå i namnordning, dvs inte i tidsordning (anges med tid). Allt för att undvika tävlingshets och främja glädjen i skidåkningen.

Maila resultatlistan till alla kontaktmän så fort den är färdig, dvs de som man anmäler till, så får varje klubb resultatet så fort som möjligt. Det är även bra om föregående deltävlings resultat kan anslås vid nästa tävling. Maila även till Anette som kan förmedla att det läggs på are.se.

Den totala sammanställningen görs av den klubb som har finalen, men hjälp av övriga. Så i år gör Mörsils IF sammanställningen.
Kostnaderna för pokalerna och toppluvorna delas mellan deltagande klubbar, fakturan kommer från Mörsils IF som beställer pokalerna samt mössor. Eventuellt tillkommer med en liten
administrationsavgift. Även detta görs av den klubb som har finalen, men med hjälp från övriga klubbar.

Priser och pokaler:
Något pris till alla i de yngre klasserna är önskvärt vid varje deltävling. I klasserna upp till 12 år får alla som deltagit i minst tre tävlingar en pokal. De övriga klasserna från 13 år och uppåt får ingen pokal.

Mössor till alla de som deltagit i minst 2 tävlingar, utom till de tävlande som inte tillhör någon klubb inom Åre kommun som inte är med i utdelning av pokaler och mössor.

Vid finalen, dvs den sista deltävlingen, sker prisutdelning och mössutdelning efter att resultatet räknats samman. Vid lika poäng i sammandraget så går den före som har deltagit i flest tävlingar.

Annonsering Kommun Cupen:
Anette annonserar där möjligt på Åre kommuns sidor, Facebook och are.se, samt fixar så att alla klubbar får detta PM. Annonseras också i 321:an och i Kallendarier.

Varje förening ansvarar för att informationen når ut till medlemmarna. Klubbens mail är den som tar emot anmälningar plus klubbmail där det finns.

Uppdaterad: 29 DEC 2020 16:24 Skribent: Ann Mari Landorf
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Järpens SK - Skidor
Röjsmohallen, Röjsmovägen 8
83731 Järpen

Besöksadress:
Röjsmohallen, Röjsmovägen 8
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: 0706946064, 0705562194
E-post: This is a mailto link

Se all info