Hoppa till sidans innehåll

Kom över rädslan!


Jag skulle vilja stega med på Carlos redan inslagna stig och rekommendera Er att just VÅGA. Jag vill säga till alla oss nybörjare (min första säsong på discgolfbana) att VÅGA TALA. Själv talar jag mycket och gärna, i mångas ögon säkert för mycket. Med TALA menar jag att VÅGA FRÅGA. Från dag ett bestämde jag mig för att se och lära av de bättre.

Hur kommer det sig att vissa kastar så rent och fint?
Jag tror att mycket tanke och finsliperi av teknikdetaljer är en förutsättning för att hela tiden utvecklas. En del har naturligtvis talang, men jag tror att alla kan lära sig kasta mycket bra om man bara tänker på grunderna. Visst kan en del av "proffsen" se elaka ut (se Johan Masreliez), men dom flesta starka spelare har nog en läggning att vilja lära ut, det är i varje fall min erfarenhet.

Min "grund" lades av Peter Bygde, jag tvekade aldrig att fråga hur han gjorde. Magnus Strindell visade senare hur putt och korta inspel skulle gå till, även här efter tjat från min sida. Första rundan med Mats Löf var lärorik jag bad om tips på "nian" och han visade, en för mig helt ny, väg att gå vilket sedan lyft mina möjligheter till Birdies på just detta hål.
Vid ett annat tillfälle, när jag på en runda hamnat i trångmål, frågade jag Carlos hur han skulle göra i samma läge, Carlos visade då ett kast jag tror heter "up side down", ett kast jag senare använt flera gånger, dock med blandad framgång.

Under vecka 32 fascinerades jag av Johan Masreliez enorma längd med puttdiscarna. Jag frågade naturligtvis vad hemligheten var. Han såg då att mitt grepp om puttdiscarna var för vekt för att komma riktig långt, varpå jag korrigerade detta och lyfte till oanade höjder (blygsamt va?). 

Tro mig, mellan ovan nämnda diskussioner och tips har jag fått hundra fler. Standardfrågan är: Hur skulle Du göra i detta läge?

Vecka 34 kom så den första BION. Ett kanske för snabbt resultat och säkerligen ett utslag av tur men efter min egen analys, kanske ett resultat av min orädsla att fråga "toppskiktet" efter små och för den oinvigde kanske obetydliga förändringar, men som jag tror är förändringar som lyfter spelet och ger spelet dess djupa dimension.

Själv har jag en lång väg att vandra men är tacksam för de tips jag hittills kunnat åtnjuta.

TACK BOYS! 

OCH NI ANDRA, VÅGA FRÅGA!

Stefan Bergström 

Uppdaterad: 27 OKT 2008 18:27 Skribent: Andreas Winkelbauer

Postadress:
Järva DGC - Frisbee
Joakim Eklund, Tavastehusgatan 69
16479 Kista

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info