Hoppa till sidans innehåll

Micke & Dalle i USA


En mörk kväll i oktober…… ”en telefon ringer” – Aa Micke – (Peters röst) Bla, bla, bla… ca 1 timme senare. – Ska vi lira Triple Crown eller? – Hmm... 5 månader kvar och noll kronor i kassan… ja för fan vi drar. 5 månader senare...

11/2
04.00 Två väckarklockor ljuder på var sitt håll i kalla Stockholm. Ett par vimsiga lurkar korkar upp gluggarna och känner ”Fan jag har glömt hälften!” 5.40 incheckning av bagaget och tilldelning av sittplatser, till stor besvikelse fick vi inte sitta bredvid varandra mellan London och Orlando. Väl i London var det dags att chefa ihop sittplatserna så vi skulle få sitta bredvid varandra. Sagt o gjort vid gate 62 på Gatwicks utrikes terminal – Går det att byta de här platserna? – Ja inga problem. Det blir plats 28 a & b istället. Skönt! Väl inne i planet visar det sig att alla sitter 3 4 3 utom vid rad 28. För där är nödutgång så då får man två meter fritt utrymme att sträcka benen på, dessutom sitter man 2 4 2 där. Inte ens piloterna sitter lika bra. Ca 12 timmar senare skulle Peter hämta ut hyrbilen vi bokat. Efter en stunds diskuterande om vi skulle ha en större bil, än den 2-dr economy car vi beställt, fick vi så instruktioner om var vi kunde hämta den ”lilla” bilen. Där på plats C-61 stod en grön Mitsubishi Mirage (Carisma) med 4-dr och glänste. Två tvärnitar… - Är det rätt bil Peter? – Inte vet jag? Två dubbelkollar med siffror på nyckel och papper senare var det då dags att åka till hotellet. Inne på rum 128 packades allt upp och TV-n åkte på. Efter att ha varit vakna i 24 timmar med undantag av några kortare slumrar på flyget slocknade båda som klubbade sälar vid 21-tiden. (lokal tid).

12/2
05.00… - A hej – mmm – Är du också vaken? – Näe bara pissnödig – Aha ja. Skvaal… TV-n åker på… sälen Peter somnar och Micke glor på cartoon network en stund men ledsnar och somnar. 07.30 var det dags igen… - Öh hinner vi ett varv innan tomtarna ska tävla? – Va e uret? – Halv åtta – Ja om vi drar nu. Framme i Barnett park rycker det i kastarmarna. Peter drar upp en XL på första hålet. Schvung in i ett träd. Micke plockar rutinerat upp en X2 och … schvung igenom kronan på trädet. Tolv hål hann man med innan tomtarna skulle ut. Färden gick mot spelarmötes platsen. Där träffades Bob Lewis och anmälningsavgiften och PDGA-licens betalades ($190) Ett race på stan för att spana in lite sköna affärer att spendera alla surt förvärvade pengar. En sväng till på Barnett park. Där provades 2:or, 3:or, 4:or, 5:or och en 6:a, inga stjärnor direkt. Tur att det är en vecka kvar till tävling. Ett snabbt dopp i poolen vid 19-tiden. Vattnet var svinkallt. En dusch och sen middag. Kvällen avslutades med kortspel, TV tittande och säng…

13/2
Eftersom tomtarna tävlar på banan även denna dag så har vi ingen brådska utan tar det lugnt på morgonkvisten. Strax efter 10-tiden åker vi ut för att leta reda på något skönt ställe att bränna lite stålar på, och ana vår förvåning när vi svänger in och läser på skylten ”USAs största outlet med 170 butiker” Jippie här ska shoppas!! Bränn bränn bränn…. Efter tre timmars vålds shoppande och flera tusen lappar fattigare vänder vi hemåt för att hitta något att äta. Mätta och belåtna styr vi mot banan för att se om det går bättre idag men näe inte det. Men i morgon måste det börja släppa (suck) Trötta av allt gående hela dagen åker vi hem och slappar vi har ju trots allt semester!

14/2
Solen skiner….INTE!! Väldigt mulet och regn i luften. Jaha vad gör man då? Jo man chefar åt sig biljetter till basket matchen på onsdag kväll. Sen bär det av mot barnett park för att inta frukost vi köpt i en supermarket. Kyligt väder med regn i luften och en del vind gör att det känns som hemma och båda två börjar runda 1 bättre än tidigare. Det blev en runda till och islutet av den rundan kom så regnet. Det var inget hellregn men va fan man åker väl inte till Florida för att testa regnställ! Ett nytt intag av den medhavda maten och sedan utflykt för att leta efter ett bibliotek för att sända lite e-mail hemåt. Det sket sig, vi hittade biblioteket och fick tag i en dator men den var seg, så seg att vi gav upp efter att den försökt ladda upp sidan i fem minuter utan framgång. Sånt kan ta knäcker på vilken surfare som helst. Klockan började närma sig 4pm och enligt uppgift kör de lokala tomtarna lottad pargolf skins på veckodagarna vid denna tid. Det kunde ju vara kul men tomtarna är visst rädda för moln som innehåller vatten. Back to the hotel och slappa lite med TV’n. Dusch och sen ut o käka lite för att sedan glo på tv och dricka lite bira.

15/2
Vaknar vid nio som vanligt, tittar ut genom fönstret och ser en stor sol och en blå himmel! Nu så ser det ut som det ska. Ingen frukost idag inte. Idag bär det av mot banan direkt. Nu börjar vi få ordning på spelet men i slutet på rundan är Micke så hungrig att han börjar gnaga på korgarna så vi beger oss av mot Pizza Hut och en buffé lunch. En timme senare… uhh det var inte så äckligt! Mot hotellet för att slappa en stund vid poolen. Solen steker våra hudar!! Ett nytt försök på eftermiddagen med att vara med i pargolfen. Denna dag gick det bättre, det var folk där och vi var med. Det kostar $5 att vara med och pengarna går tillbaka till spelarna. Beroende på hur många par är delas pengarna upp i 1:a 2:a och tredje pris. Det gick inte så bra för varken Peter eller Micke. Kvällen avslutas med NBA på TV’n och lite bira.

16/2
Så var det en ny dag i paradiset. På morgonen bar det iväg till biblioteket för att skicka mail hem och berätta att vi lever. Ja just det och att solen skiner… för det gör den visst inte hemma enligt uppgift från Fredrik K. Som för övrigt fick stryk av två damer på osten i Tanto med 7 respektive 6 kast. (Reggie & Bigge) Några bananer och en rostbiffmacka till brunch och sen ett par varv i parken. Det blev var sin hyfsad och var sin skit runda. Om det var varmt igår var det ännu varmare idag. Man blir trött av att kasta i värmen, speciellt som man är van vid minusgrader från osten. Ett dopp i poolen, en dusch och dödligt vapen 4 på TV. Sen var det dags att äta mat och kolla på basket. Fast denna gång live. Orlando Magic gästades av La Clippers. Inte den billigaste sporten att kolla på men det var värt varenda cent av de $55. Magic hade lekstuga och mosade de stackars clipper spelarna. De såg ut att vara hämtade från någon highschool men det var ju kul att se hemmalaget vinna. Vi försökte få plåtar till Lakers matchen på fredag men det fanns bara spridda platser kvar. Nåja vi har i alla fall sett en NBA match live…. We love this game! Oops ”blind date” på TV… gotta go! Major babes comming up after the commercials. See ya tomorrow.

17/2
Idag var det golf hela dagen med en paus för mat och ett bad i poolen. Sen var det dags för den dagliga pargolfen. Micke spelade med tävlingsarrangören Bob Lewis och de vann på en 47 runda. Det blev $20 var och det är inte illa för en 5:a i insats… Sen bar det av för att inta lite middag. Helt utmattade av dagens träning intar vi tv position igen. Inget fel på bira och film.

18/2
Rise and shine baby! Lite molnigt idag men ändå 28 grader varmt. För första gången på hela veckan blev det sovmorgon. Tänk att få sova ända till 9.50. Snabbt på med lite paltor sen bar det av till bibblan. Skicka lite mail och så. Inköp av lite föda och sen till parken i vanlig ordning. Vi käkade sen kastade vi 10 hål. Det var lagom för oss. Det gick nämligen inte så bra. Vila i skuggan och invänta pargolfen. Lottade par $10 i insats. Den stora skillnaden är att det inte är några lokala tomtar utan spelare som ska tävla i helgen. Det krävdes en 42 runda för att vinna. Det här kommer att låta konstigt men Dalle kamma hem $20 Så nu har vi båda gått jämt upp på pargolf under veckan. Middag och slappa på sängen. Imorgon är det dags att ta på blåstället och jobba till sig två förhoppningsvis bra rundor.

19/2
Klockan ringer 08.00 Idag är det dags att visa vad man går för. Första rundan börjar 10.00 Peter öppnar ganska bra, två under par efter tre hål. Sen börjar det hagla 4:or så det slutade med en usel 59 runda. Micke startar med en 53 runda och det är helt okej även fast Micke tyckte att det gått åt helvete! Leder gör Ron Russel på 48 kast, två före Ken Climo så Micke är med i täten och det är kul. Vi kommer tillbaka från lunch och ska gå ut till våra hål när Micke säger. – Vi känner ju mig båda två, jag kan inte göra två bra rundor. Mycket riktigt det gick inte, Micke kommer tillbaka och har gjort en 60 runda, inte helt nöjd. Grabbarna i täten drar ifrån med varsin 46:a. Peter gick 58 jippie ett kast bättre än första rundan. Trötta och besvikna lämnar vi hotellet för att åka och äta middag, men vi kommer inte så långt eftersom det har radats upp med discar till försäljning nere vid poolen. Dryga $100 senare blir det mat. Kvällen avslutas med skitsnack och bira vid poolen och det handlas lite till. Micke byter till sig en Aviar Putter mot två bira. Ingen dum affär, 6-packet kostar mindre än vad discen gör…

20/2
Idag ringde klockan redan vid 7-tiden. Det var tee-off kl 8.30. Med lördagens spel i bakhuvudet var det inte lätt att fokusera. De bra puttarna som man hör talas om försvann efter lunch igår. Korgen kändes liten och farlig. Trots detta lyckades jag spela en 56 runda. Peter gick ytterligare en 59 runda. Nåväl vad gör man? Jo man käkar lunch och sedan är det dags för fjärde och sista rundan…phuuh. Peter lyckas hitta spelet, eller snarare puttarna…kanske Mina puttar eftersom jag inte lyckas med några alls. Peter trixade in en 53:a medan jag själv slet åt mig en het 65:a Jodå det är möjligt att göra så många kast på en runda. Efter sista rundan var det dags för en Hole’n’one tävling. Man fick köpa en disc (KC T-bird) för två dollar som man sedan skulle försöka ace’a den utsatta korgen med. Discen fick man behålla och den som hade gjort ett ace hade fått korgen. Det var ingen som gjorde ace så det blev CTP istället om $50 för de fem som var närmast. Ace-poolen i tävlingen låg på $250 och eftersom det inte blev några ace under tävlingen blev det en CTP-tävling på hål 10. Peter slungade iväg sin flippiga Rhyno ca 1 meter från stickan., sen drog han iväg en MrX ca 1,5 m från korg. Båda discar blev slagna, men Rhynon var fortfarande 2:a när alla slungat färdigt. Chakling i Peters kassa, han vann $75 på det. Sen var det prisutdelning. Ken Climo vann och Ron Russel kom tvåa. Vilka platser vi kom på är hemligt. Så var då tävling 1 av 3 avklarad. Imorgon bär det at till Melbourne. See ya there!

21/2
Upp vid 9-tiden för att åka till Melbourne. Vi kom iväg vid 10-tiden och ca 11.30 var vi så framme. Ner med lite lunch i magen och sen till Wickham Park. Micke sköt en 52:a och Peter skotta in en 57:a. Vi checkade in på hotellet. Ett bra hotell…N64 inbyggt i TV’n. Det visade sig att det kostade $7/timme så vi testade inte ens. Tillbaka till banan och Micke sköt en 53:a och Peter tryckte dit en 54:a. Solen var på väg ner så vi spelade inte mer än så. Mat och sen ”The bone collector” på betaltv. Den kostade $9 plus tax. Filmen avnjöts med ett sexpack och lite pringles.

22/2
Klockan ringer 08.30 och det är dags att gå upp för att hinna med frukosten som slutar 09.00 Efter det bär det av till banan, vi går ett varv men det går inge bra så vi åker och åter och sen ligger och slappar vid poolen en stund. 15.00 börjar pargolfen idag så vi åker till banan igen. 26 personer deltar idag. Micke gick 49 och jag gick 46 med en av ägarna till gateway disc sports som vi fick lite discar av. I kväll blir det ”fightclub” på betaltv som uppladdning inför morgondagens tävling. Mer om den imorgon.

23/2
Idag är det dags för tävling igen med start vid tio tiden. Kroppen börjar bli sliten nu efter att ha kastat minst två rundor per dag i en och en halv vecka. Vädret är inte det bästa idag. Väldigt blåsigt och regnskurar. Micke går 54 första rundan. Lottad med Ken Climo som gick 49. Själv gick jag 57 och fick se Al Shack storspela. Det var han som ledde efter första rundan med sina 44 kast. Andra rundan kastade jag bättre men kunde inte putta så det blev en 55:a. Micke gick 58, så vi får se imorgon hur det går i vårt interna race. Kvällen blev lugn med tv och bira efter ett bad i poolen.

24/2
Idag ringde klockan redan 07.10 för att Micke skulle hinna äta frukost, innan det var dags att checka ut från hotellet, och sticka iväg till banan. Idag skulle tävlingen avgöras. Micke startade dagen med en 54:a och Peter med en 53:a. Lunch och sen sista rundan. Micke som aldrig gjort annat på tävlingar än sämre andra rundor, svek inte en dag som denna. Det blev en 60 runda. Peter spelade inte heller han som en champ. Det blev en 59:a och $3 torsk. (dum som) Han (va) ställde (han) upp på skins… I väntan på att prisutdelningen skulle börja kunde vi beskåda Greg Hosfeld, Ken Climo och David Greenwell som körde lite fristil. Ron Russel slutade på 10:e plats och vann gjorde förstås Klimpen. Han har aldrig blivit besegrat i Wickham park under tripple crowns historia. Efter prisutdelningen bar det av mot daytona beach. Några timmar senare… Ligger hotellet på stranden eller? Ett inspel från balkongen skvalpar Atlanten upp på strandkanten. Eftersom det är mörkt och halvsent blir det middag, handla bira och kolla på tv.

25/2
Sovmorgon idag, klockan ringer 09.30 för att hinna med frukosten på hotellet. Efter lite mat på morgonkvisten var det dags att kolla banan. Det blev bara ett varv idag, måste vila armen. Man börjar bli lite trött i den efter att ha golfat ca 2 rundor om dagen i två veckor. Tillbaka till hotellet och vårt första bad i havet skulle göras. MMM Atlanten smakar salt fick vi erfara med besked. Det var dock lite kallt i den stora pölen, så vi hoppade ner i den uppvärmda poolen ett tag. Tja det var väl i stora drag vad som hände under dagen. Vi käkade lite och lomma ner på stranden igen. Kvällen spenderades som vanligt framför TV’n med bira.

26/2
Mbip, mbip, mbip – Va faan händer? – Ja visst ja, dags att gå upp. Käka lite frukost för Micke medan Peter drar sig och duschar. – Ja mat går före hygien! :o) Mot Sherwood skogen!! – Lägg ner vi ska till Tuscawilla park. Banan består till stor del av 100 m långa högerhål, som är ganska trånga. Inget för Micke visade det sig. Peter sköter sig okej under första dagen. 53 & 54. Klimpen som leder efter dagens spel har gjort två 44:or. – Äh det är väl okej. Micke som egentligen hellre legat på stranden och tjurat hasha runt på två 59:or. Lite bada i poolen och havet. Nja Micke badade medan Peter lirade strandflopp med Dickie och Cam. Efter ett tag gled kungen ner på beachen och lajjade med floppen. Ken Climo alltså. Lite käk och mera bira från affären. Det var dags att spendera mer pengar på discar, vad man nu ska med dem till?? Hängde lite med boysen, pimpla bira och lirade lite arkadspel. Mer bira… Micke slocknade utslagen med kläderna på……

27/2
04.30 Micke vaknar och pissar. Funderar i två sekunder om det är värt att krypa ner i sängen eller ligga ovanpå som hittills. Det blev ner i sängen. 08.00 ringde så klockan och det var dags att ”gå till jobbet”. När vi passerade banan på väg till parkeringen såg vi att folk börjat samla upp sig vid hålen. Det var ca 5 minuter till start när vi parkerade bilen. Bakfulla och trötta jobbade vi så vidare. Peter började med en 55:a och var nu totalt par. Micke som verkade vara hjälpt av att vara bakis låg på par med 3 hål kvar. Nu hade dock hjärnan vaknat och såg plötsligt alla träd så det blev en 5:a, 4:a och en 3:a vilket ger ett resultat på 57 kast. Nåja bättre än igår. Efter lunch hände något i Peters hjärna. Han sköt en 59:a. Micke som vid det här laget hellre skulle gjort något annat hade lyckats nollställa hjärnan… ja ja det kanske låter lätt! Det blev en 54:a som avslutning. Efter andra rundan följde final i CTP-tävlingen och ace-poolen skulle bort. Det blev en CTP på hål 1 om Ace potten. En shoot out tävling hölls för de 6 bästa open, 2 master, 1 grand master och 1 dam. Tillslut var det bara två kvar. Det var John McCray och Ken Climo. Nu skulle man säkert kunna tro att Climo skulle ta hem det här, men så blev det inte han kom bara tvåa. Grattis till John McCray. Så följde då den sista prisutdelningen. Climo vann igen med sina 36 under par (3x44 + 48). Han vann alltså alla tre tävlingar och fick med det en plakett och lite mer pengar. Han spelade in $2100 (-$156 för anmälan) under veckan. Peter slutade totalt 24 och Micke 30 utav 38. Det var väl inga vidare resultat men men. Efter att ha duschat var det dags att gå och käka. När vi kom ut möttes vi av vatten från himlen. Vi stannade till vid bilen och tog på oss mer kläder. Efter 300-400 meter öppnade sig himlen och vi blev blöta. Efter en mycket god middag blir det tv, man blir trött av att gå hela dagen.

28/2
Ingen mer tävling så idag gick vi ner till stranden på förmiddagen, men det var molnigt och lite kyligt. Vi åkte och handlade istället och när vi kom tillbaka så hade solen tittat fram. Ett nytt besök till stranden och sola och bada lite. På eftermiddagen var det dags att göra lite nytta, tvätta kläder är inte kul men nödvändigt ibland. Lite middag och sen handla lite inför morgondagens bilfärd mot Miami.

29/2
Så var det då dags att sticka söderut som ett par flyttfåglar. Efter ca 4 timmar var vi framme i Miami Beach. Vi kom fram till ett Best Western hotell nästan på en gång. Det tar vi tänkte killarna. Det blev inte så, ett rum kostade nämligen $123/natt och det var lite över vår budget. Efter några fler nitlotter hamnade vi tillslut på Atlantic beach hotel. Lite skabbigt men det har vad vi behöver. En dusch, två sängar och en TV. Detta rum har även en bonus…ett kylskåp. Ett snabbt ombyte och sen ner på stranden. Vattnet är varmare här än i Daytona och saltare. Det solades och badades en stund innan vi stack iväg och käkade. Behöver vi säga vad vi gjorde resten av kvällen??

1/3
Idag hade vi planerat att steka på stranden, sagt och gjort. Vi åkte till Miami south beach för lite omväxling. Två timmar lite drygt låg vi där och stekte. Efter att ha grillats i solen bar det av till Miami international mall för att glo lite i affärer. Det blev inte mer än glo. Micke blev välkokt i solen och ser ut som en nykokt hummer. Peter har också blivit biten av solen men inte lika mycket. Solen är elakare här nere. Kvällen spenderas under takfläkten för att kylas ner. Det blir nog ingen beach för Micke imorgon.

2/3
Idag blev det ingen strand. Hummern Micke fixade inte det så i stället åkte vi till Miami city och knallade runt på stan och tog en lunch. På eftermiddagen tog vi ett dopp i havet. Till middag hade vi bestämt att vi skulle hämta pizza på huten. Vi parkerade på en parkeringsplats ca 150 meter ifrån. När vi hade beställt pizzan och fick veta att det skulle ta en kvart kila vi iväg för att köpa dricka. När vi kommer upp på parkeringen där bilen står ser vi tre killar som håller på med något vid vänster framhjul. Lite svenskt glider vi upp och frågar vad de gör. – Is this your car? Får vi till svar. – Yes. – Okey you have to move it, this is a private parking. – Oh ok, sorry we didn’t know. Jahap så kan det alltså gå. Killarna var på väg att låsa fast vårt hjul och satt en lapp på rutan var vi skulle vända oss för att lösa ut bilen. Lite tur måste man ha!

3/3
Idag ska vi åka vidare till Clearwater. Bilresan tog ca 5 timmar med ett snabbt stopp för mat. Sen var det dags att testa klimos hemma bana, han åkte föresten förbi och hälsade när vi var där. Micke höll på att göra hole in one på hål tre. Banan var svår men kul och det gör inte saken lättare att det ligger en krokodrillo och glor på en när man ska kasta 80 meter över vatten. Efter att ha spelat ett varv fixade vi ett hotell som låg nära banan. Vi hade först tänkt bo på stranden, men det var bara att lägga ner. Tydligen var det ”spring break” samtidigt och det var inte nådigt med folk vid beachen. Bara att ge upp. Handla lite bira och käka middag. Förhoppningsvis blir det ett varv med Ken imorgon.

4/3
Vi vaknade vid 10.30 efter att någon lite smart kläckt ur sig – Ska vi lira kort? I mörkret kvällen innan. – Hm klockan är halv ett…visst! Ett par timmar och några bira senare. – Vi ringer Fredrik K. Tyvärr blev det inget svar hemma hos Fredrik vid 9.30 eller vart vi nu hade blivit kopplade av AT&T. Väl uppe ur sängarna stack vi iväg till Cliff Stephens park. Det skulle spelas om en dricka. Vilka gamblers va? Så började då två bakfulla tomtar från nordland att slunga plast. Naturligtvis gick det åt skogen, och vatten för den delen. Efter nio hål måste man passera parkeringen för att komma till 10:an. Vi kom bara till bilen. Micke som inte fått mat på länge och dessutom bakis va lite smågrinig och krävde mat. Så blev det! In på supermarket och handla mat sen tillbaka till parken. Eter matintag började tävlingen om drickan igen. Nu kom vi förbi parkeringen och spelade färdigt. Med fem kasts marginal vann Micke drickan. (57 mot 62) Inga lysande resultat men parken är trång och ibland elak. Det fick räcka för idag. Vi badade i poolen och bubbelpoolen som för övrigt är riktigt het med sina 40 grader. Duscha och sen ut på äventyr. Best Buy fick ett besök. Det är en kedja som Elgiganten, onoff och liknande. CD-skivor till Micke och Peter som dessutom köpte DVD-filmer också. Det är inte mycket billigare här än hemma. Ibland tom dyrare. Vidare till supermarket för att handla mer bira och frulle till imorgon. Ett snabbt stopp för käk innan vi åkte tillbaka för att spela mer kort och dricka mer öl.

5/3
11.30 – Hörru Micke…Det är dags att vakna – mmm. Den här natten lirade vi bara till kl 0200 men sov ändå en timme längre. Har vi semester eller vad? På med paltorna och iväg med frullen till parken. Efter frukost var det så dags att spela om en läsk igen. Den här gången kom vi två hål. Då fick vi syn på Joe G. Vi gled fram och snackade lite. Det visade sig att de har HCP-tävling varje söndag. Vi ställde upp utanför tävlan eftersom vi inte innehar HCP. Vi hade istället en inbördes tävlan om $8. Det kostade nämligen $5 att vara med och $1 gick till acepott. De åtta dollarna gick ner i Mickes ficka efter att ha besegrat Peter. Igen med 57 kast fast denna gång var Peter närmare med sina 58. Som vanligt i detta land är det sponsrad CTP på två hål. – Who is Peter D? Hörde man från sekretariatet när tävlingen var över. Jepp Peter gjorde det igen. Han plockade båda CTP’erna. Två discar ner i Peters väska. Efteråt hakade vi på hem till Joe G för att kolla på lite discar. Jodå vi köpte några också. Vi hakade även på Joe + familj ner till hamnen där det var nåt festivalaktigt. Lite föda slank ner i magen. Tog farväl av Joe som gett oss bra priser på discar och stack tillbaka till hotellet. Vila på sängen och mot poolen för att plaska där i ca 2 timmar. Tiden går fort när man har roligt. Klorerade och hudar som russin begav vi oss till rummet för att torka. Lite kortspel och en briljant idé att plundra godismaskinen med alla mynt vi samlat på oss under de tre veckorna. Så fortsätter kvällen, kortspel, tv och sova inför färden tillbaka till Orlando i morgon bitti.

6/3
Upp med örnen…eller vad fjäderfä det nu är. Färden mot Orlando börjar vid 9-tiden. Vi kommer fram till Barnett park vid 11-tiden. Några puttar och sen var det dags att spela igen. Vadslagning kom på tal och innan vi visste ordet av hade vi slagit vad om lunchen. Så på med blåstället dags att jobba för brödfödan. 18 hål senare med lite 4:or, 3:or och 2:or hade Micke vunnit en lunch. Det blev en buffé på Pizza Hut. Tillbaka till parken och en runda till. Denna gång vann Peter…..inget mer än ära. Det blev ingen vadslagning. Klockan hade nu blivit efter 3 och vi kunde checka in på hotellet. Fixa lite dricka för det är väldigt varmt idag. Tillbaka till Barnett för att delta i den lottade pargolfen. Peter har otur att bli lottad med nån riktig hillbillie som inte bidrog med något. Micke blev lottad med Scott. En lokal förmåga som tror han är bäst och skyllde sin ”dåliga” placering i Tripple Crown på skada och sträckningar och vad som helst för att bedyra att han vunnit om han bara var helt frisk. Ja stekare med stor mun eller inte. Han hjälpte Micke att gå 49 och vinna pengarna. $20 rätt ner i pluskan för Mikeboy. När solen gått ner och vi duschat och slappat en stund begav vi oss till bibblan för en sista rapport hemåt. Peter hade snackat om mat ett tag men ”svullo” bara skakat på huvudet hela dan. En pizza buffé är rätt mättande. Tillslut blev det ett matintag för grabbarna ändå. Tv-tittande och lite planering för väckarklockan. Den måste ringa så vi hinner till Universal Studios innan de stänger.

7/3
Klockan ringer vid 08.30 och två inte helt pigga varelser ger tecken på liv, men det är inte mycket mer än så. Idag ska vi ju till Universal Studios så det dröjer inte allt för länge innan det händer grejer på rummet. Vi kommer fram till P-huset strax efter 9 och redan här fattar man att det är stort. Efter att ha parkerat bilen börjar pilgrimsfärden för att komma fram till entrén. Det visar sig att Universal Studios består utav två parker. Universal Studios Escape och Adventure Island. Den senare är den nya parken med berg och dalbanor och sånt. Av tid och pengabrist valde vi Escape. Där började vi med att besöka t2-3d. Man fick en ”rundvandring” i bolaget som låg bakom terminator robotarna från filmerna. Ett skådespel med både liveaktörer och originalskådisarna på filmduk utspelar sig i den gigantiska biosalongen. Delar av filmsekvenserna är gjorda i 3d och det kändes verkligen som robotarna var i rummet. Färden fortsätter sedan i högervarv och nästa stopp blir Back to the future. Där bjuds man på en åktur i tidsmaskinen. En bioduk och en deloren som följer rörelserna på filmen, ganska kul. Ner med en hot-dog och sen vidare till Jaws. Oj oj oj vilken kö! Ja ja men det var det värt. Vi fick åka en turistbåt genom kulisserna från filmen och naturligtvis blev vi attackerade av hajen. Mycket häftiga explosioner som stänkte vatten och en oljeplattform som exploderade öste värme över skaran. Snacka om grillad. Vi lomma vidare till Earthquake och fick vara med om hur man gjort effekterna och sen åka t-bana in på en station som rasar samman. Nästa stopp. Beetlegjuse som visade sig vara en konsert. Lite halvkass. Vidare till kongfrontation och morsa på donkey kong….king kong var det visst. Här kan man snacka om kö. 45 minuter för att sedan åka en linbana i två minuter och bli attackera av nicke nyfiken på steroider. Nä den gick bort. Vi trillade in på Twister som bjöd på specaleffekter som heter duga. De hade skruvat upp en fläkt så det blåste som fan där inne. En kossa blåste förbi, lite vatten stänkte upp i publiken från regnvädret som blåste förbi. Mycket kul attraktion. Efter 5 timmar hade vi sett det av intresse och begav oss till hotellet för att vila en stund, innan det var dags att dra till Barnett för att få en sista chans att skinna tomtarna i pargolf. Peter hamnade som vanligt med en riktig tomte och fick göra jobbet själv. Inget vidare flyt han haft. Micke fick spela med en likvärdig tomte som sig själv, den konstellationen räckte till en 2:a plats med 8 under par. Hade det inte varit för att en OB 4:a på hål 6 hade Micke och Chad vunnit. Fast kastar två tomtar ner discarna i vatten är de heller inte värda att vinna. $5 blev det i alla fall, så det gick jämt upp ändå. Ett mat intag och sista tv-kvällen. Imorgon är det dags att åka hem.

8/3
Klockan piper vid 10-tiden. Då har vi en timme att lämna rummet. Vad gör man i Orlando i fyra timmar? Tja till att börja med åkte vi till biblioteket för att läsa lite tidningar och maila lite. Där flög en timme utan vidare. Mot Pizza Hut för att trycka i sig en buffé. Det visade sig vara ett smart drag för Micke i alla fall. På väg till USA var Micke hungrig nästan hela resan. Denna gång fanns hungern inte så det var ju bra. Efter maten strosa vi igenom några affärer innan vi lämna tillbaka bilen och tog oss vidare till flygplatsen. Checka in bagaget och mot taxfree shoppen för att fixa lite sprit och lukta gott grejer. Sen är det bara 8 timmar flygning till London och ytterligare 2 innan vi kommer fram till Stockholm. Gissa om vi blev glada när vi flög in över Sverige och piloten berättar att det är 3 grader varmt och snö på marken. Vi kasta oss mot rutan för att spana mot marken. Mycket riktigt det var bara vitt….ja även där man såg mellan molnen. Så gick det alltså till under våran semester i Florida.

Micke och Peter 

Uppdaterad: 27 OKT 2008 18:30 Skribent: Andreas Winkelbauer

Postadress:
Järva DGC - Frisbee
Joakim Eklund, Tavastehusgatan 69
16479 Kista

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info