Hoppa till sidans innehåll

Startskottet för JIF Mål 2022

30 JAN 2019 23:16
Nu har vi startat resan mot 2022 med det djärva målet att öka antalet medlemmar i Järvsö IF från dagens 436 st till minst 870!
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 23:16

Vi har valt målet med utgångspunkt från de positiva effekter som just ökning av antalet medlemmar ger:

  • Ökade intäkter för JIF som kan återinvesteras i verksamheten
  • Fler medlemmar ger ökat bygdeengagemang
  • Målet ökar kraven på våra arenor, tränare, träningsmaterial, kommunikation, värdegrund m.m. Detta puschar oss att bli bättre.

Den 28/1 genomfördes en ledarträff där ordförande Andreas Lönnmo tillsammans med resten av huvudstyrelsen gick igenom målet och den metodik vi kommer arbeta med närmsta tre åren. Träffen var välbesökt med deltagare från våra tre större sektioner friidrott, längdåkning och alpint. Tyvärr så saknade vi deltagare från kraftsport och badminton. Vi övade bland annat på att ta fram "indikatorer" = mätbara framsteg som till exempel kan vara antalet utbildade tränare eller antalet deltagande barn i en ny årskull. För att nå uppsatta indikatorer krävs ett regelbundet ansvarstagande där ledare, aktiva och föräldrar tar personligt ansvar för olika insatser. Det kan vara att lappa bilar på en marknad, ta med en vän tillträningen, prova en annan idrott m.m.

Steg 2 i processen är att varje sektion, med stöd av styrelsen, genomför ett stormöte med ledare, aktiva och aktivas föräldrar där alla bidrar till att ta fram indikatorer som är relevanta för varje enskild sektion. Dessa möten sker under februari/mars.

Steg 3 är en ledaråterträff i maj där sektionerna presenterar sin plan för varandra och där vi spikar indikatorer.

Steg 4 är genomförande där vi under drygt 2,5 år kommer arbeta med regelbundet ansvarstagande.

Ytterligare en viktig ingridiens är att alla inblandade hela tiden ska veta om vi vinner eller förlorar. Därför kommer resultat att presenteras löpande på hemsidan så att alla kan följa utvecklingen.

Slutligen så vill jag uppmana alla medlemmar, bybor och andra som är engagerade i bygden Järvsö och våra ungdomars möjlighet att få utföra sin/sina idrotter att betala medlemsavgiften för 2019. Varje krona är viktig för utvecklingen av föreningen och vi vårdar varje öre ömt för att ge maximalt tillbaka. Om ni eller era barn inte tränar aktivt så får ni gärna bli stödmedlem för att sponsra föreningens utveckling. Läs här hur du betalar medlemsavgift för 2019!

Ett utmärkt exempel på vad föreningen ger tillbaks är längdområdet vid elljusspåret som underhålls av längdskidssektionen i Järvsö IF. Ett annat är att ju fler barn som är medlemmar i en idrottsförening ju större chans har vi att dämpa den negativa utveckling med övervikt, fetma och ökat stillasittande som alltmer präglar vårt samhälle. Gävleborgs Län är här sämst i klassen med 58% (Folkhälsoinstitutet 2016) av invånarna med övervikt eller fetma.

Med hopp om ett gott 2019 med mycket rörelse och roliga aktiviteter:)

Järvsö IF:s huvudstyrelse
Andreas Lönnmo, ordförande
Elisabeth Fransson
Lennart Ädel
Bo Holmstrand

Skribent: Andreas Lönnmo
Epost: Adressen Gömd

VÅR-GALOPPEN 2019

Måndag 27 maj ca: 18:30

För Järvsö IF:s ungdomar och Rotarys projekt

Länk till anmälan löpare

 

Järvsö marknad 2019

Vi behöver er alla för att marknaden ska bli av

Läs vidare

Postadress:
Järvsö IF
Vallmovägen 17
82040 Järvsö

Besöksadress:
Vallmovägen 17
82040 Järvsö

Kontakt:
Tel: 065140710
Fax: 0651300882
E-post: This is a mailto link