Hoppa till sidans innehåll

FAQ - vanliga frågor


Det finns mycket som man kanske går och funderar på, speciellt när man är ny i föreningen. Vi har försökt sammanställa en del vanliga frågor/funderingar och svar på dessa.

Hur gör man för att vara med i JIF-skidor?

Kom till skidstadion i Jättendal på tisdagar eller torsdagar kl 18:00. Prata med någon av ledarna i de olika träningsgrupperna. Ditt barn blir då placerat i lämplig träningsgrupp.

Visa svar


Dölj svar


När bör mitt barn börja åka rullskidor?

Rullskidor är ett bra komplement till löpning under barmarkssäsongen då det tränar både balans och typiska "skidåkarmuskler". Vid 9-10 års ålder kan det vara bra att prova på. I klubben finns det några par som man kan få låna innan man bestämmer sig för att köpa egna. Det finns ofta även möjlighet att låna från sportbutikerna om man är intresserad.

Visa svar


Dölj svar


När ska mitt barn börja tävla?

Det avgör ni bäst själva, det viktigaste är att barnen tycker att det är kul. Vi anordnar träningstävlingar som är ett bra insteg där barnen får känna på hur det är att åka med nummerlapp och sedan har vi även ett klubbmästerskap under säsongen. Vid dessa ser vi gärna att ert barn är med och känner sig för.

Det finns dock inga som helst krav på att man måste tävla.

Visa svar


Dölj svar


Måste man ha både skate och klassiska skidor?

I början är det inte nödvändigt, men vid 10-11 års ålder bör ni ha skaffat ett skatepar. Inledningsvis kan barnen prova skate med klassiska skidor, men de är oftast längre och gör det svårare. Skate kräver också längre stavar. Kombiskor är ett bra alternativ till separata skate- och klassiska skor.

Visa svar


Dölj svar


Vem anmäler mitt barn till tävlingar? Hur anmäler jag mitt barn?

Antingen så anmäler man sitt barn själv via Idrottonline som ni når via länken "Tävlingskalender" här på hemsidan. En förutsättning för att det ska fungera är att ditt barn är inlagt i klubbens medlemsregister. I annat fall kan ni kontakta någon av ledarna så ser de till att anmäla ert barn till tävlingen. Vid efteranmälan får ni sköta anmälan själva och även stå för efteranmälningsavgiften.
När ni anmält ert barn till en tävling, meddela vår kassör Anna Savolainen om detta med ett SMS till 070-579 51 08.

Visa svar


Dölj svar


Väder Jättendal 

(klicka på länken ovan)

 

bli_medlem_i_jif_194

Postadress:
Jättendals IF - Skidor
Pontus Johansson, Hällan 218
82996 Jättendal

Kontakt:
Tel: 0703948843
E-post: This is a mailto link

Se all info