Hoppa till sidans innehåll

Kurser topprepsklättring

23 SEP 2019 08:39
Klubben kan inte längre utfärda grönt kort, men vi kan ge er motsvarande kunskaper. Också lite information om klätterförbundets regelverk.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 08:39

Klätterförbundet kräver att en inomhusinstrukör med aktiv licens knyts till klubben om vi skall utfärda grönt eller rött kort  (topprepsklättring respektive ledklättring).

Inomhusinstruktören kan ge kurser och utfärda grönt och rött kort.

Inomhusinstruktören kan utbilda och kontrollera en topprepsinstruktör.

Inomhusinstruktör med aktiv licens kan ge kurs och utfärda grönt kort.

Alla instruktörer skall examineras för att förnya sin licens efter ett par år.

Jokkmokks klätterklubb har tills nu uppfyllt dessa krav, men nu har vår inomhusinstruktör lagt av och Gunilla har inte förnyat sin licens.

Vi kan erbjuda samma topprepskurs som tidigare, men inte längre ge er grönt kort. Efter vår kurs kan du säkra en kamrat som klättrar och inte minst kolla att din klätterkamrat säkrar dig korrekt när du själv klättrar. Efter att ha godkänts på vår kurs är du välkommen att säkra på vår egen vägg. Mer information om vår kurs under fliken kurser.

Vill du ha grönt kort för att kunna klättra på klubbens vägg eller för att klättra på andra orter (Luleå, Kiruna, ...) så måste du skaffa dig grönt/rött kort på annan ort.  Förslag: https://www.luleaklatterskola.se/

Du kan då gå hel kurs (två tillfällen) för 900 kr. Om du tror dig kunna allt som krävs för grönt kort gör du enbart en uppklättring (examination) för 200 kr.

Skribent: Björn Fagerström
Epost: This is a mailto link

logga

 

SISU

Postadress:
Jokkmokks Klätterklubb - Klättring
Gunilla Fagerström, Solgatan 35
96231 Jokkmokk

Kontakt:
Tel: 0727021296
E-post: This is a mailto link

Se all info