Hoppa till sidans innehåll

Information om att börja rida på Jokkmokks Ridklubb


Nybörjargrupp

I nybörjargruppen får du lära dig hur man gör hästen i ordning inför ridning, ridningens grunder och den viktiga hästhanteringen. Du kan börja rida i en nybörjargrupp tidigast under höstterminen året när du fyller sju år. Själva ridpasset är 45 min, i den tiden ingår också uppsittning samt att lära sig ordna stigläder och spänna sadelgjorden. Du bör komma till stallet minst 30 min innan din lektionstid för att hinna göra i ordning din häst.

Som aktiv och ridande medlem är det viktigt att hjälpas åt att driva föreningen framåt. Det kan innebära att hjälpa till att baka,sälja saker och medverka vid olika arrangemang.

Pris:

Junior: 135 kr per lektion, du binder upp dig på en hel termin. 

Senior: 155 kr per lektion, du binder upp dig på en hel termin

Fakturan kan delas upp på 2 betalningstillfällen (man måste höra av sig) 

 

Ridlektioner för dig som har ridvana sedan tidigare

Vi erbjuder också ridlektioner för barn och vuxna som redan har ridvana och då placeras du in en ridgrupp som är anpassad efter din kunskapsnivå. Antingen binder man upp sig en hel termin och rider då på en fast dag och tid en gång i veckan eller så kan man rida på drop-in ridning. Tider för Drop-in ridning annonseras nere i stallet och/eller på Jokkmokks Ridklubbs Facebooksida.

Jokkmokks Ridklubb arbetar efter en utbildningsplan i sex steg, mer om denna kan du läsa under "Utbildningsplan".

Pris:

Juniorer: 135 kr per lektion om du binder upp dig på en hel termin

Seniorer: 155 kr per lektion om du binder upp dig på en hel termin

 

Att rida egen eller privat häst på lektion

Det går bra att rida egen eller privat häst under ridlektion. Detta under förutsättning att hästen/ponnyn fungerar bra med ridskolans lektionshästar. Om du anmält att du ska rida egen eller privat/ponny häst på ridlektion till reducerad avgift får du räkna med att stå över de lektioner som inte hästen/ponnyn kan gå.

Pris

Junior: 90 kr per lektion  om du rider en hel termin

Senior: 115 kr per lektion om du rider en hel termin

 

Hoppträning prislista:

Junior: 185 kr per lektion 

Senior: 220 kr per lektion

Junior egen ponny/häst: 150 kr per lektion

Senior egen ponny/häst 180 kr per lektion

Du binder upp dig på 5 tillfällen

 

 

Medlemsskap i Jokkmokks Ridklubb

Alla som rider lektion på Jokkmokks Ridklubb förbinder sig att vara medlemmar i föreningen. Som medlem i Jokkmokks Ridklubb omfattas du av vår olycksfallsförsäkring när du är i stallet, dessutom får du Svenska Ridsportförbundets tidning ”Häst och Ryttare” hem i brevlådan.

 

Medlemsavgifter 2021

300 kronor för ALLA oavsett ålder


Ridterminen

Ridskolans termin följer ungefär skolans läsårsplan.

 

Utrustning

Utrustning du behöver är ett par rejäla skor med klack samt bekväma kläder, fingervantar kan vara bra att ha. Hjälmar och säkerhetsvästar finns att låna i stallet. Långt hår sätts upp i en svans, inga stora smycken bärs i stallet pga säkerhetsrisk. Klä dig varmt men undvik mycket bylsiga kläder och huvtröjor. Skåp finns att hyra i omklädningsrummet för 500 kr per läsår..

 

Om du vill sluta rida

Om du börjat rida terminsvis så förutsätter vi att du fortsätter rida även nästa termin. Om du inte vill fortsätta rida nästkommande termin måste du meddela ridskolan detta via e-mail i så god tid som möjligt eller senast det datum som meddelas av ridskolan.

Om du vill sluta rida så är det 7 gånger dvs ungefär 7 veckor som gäller som uppsägningstid. Den ska ske via mail till ridklubben. This is a mailto link 


 

Frågor och anmälan

 

Om du har frågor angående ridskoleverksamheten eller vill anmäla dig för att börja rida hos oss gör du det på vår mail This is a mailto link.

 

Uppdaterad: 28 AUG 2018 12:07

Postadress:
Jokkmokks RK - Ridsport
Box 49
96222 Jokkmokk

Besöksadress:
Bäckaskog
96222 Jokkmokk

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jokkmokksridklubb@gm...

Se all info