Hoppa till sidans innehåll

Rolf Ullman har avlidit

08 JUN 2020 10:47
Vi har tyvärr nåtts av uppgiften att Rolf Ullman har avlidit fredagen den 5/6.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2020 10:47

Rolf Ullman var under åren 1980 - 1987 styrelseledamot/kassör i Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Under de åren visade Rolf Ullman stort engagemang och var involverad i ett flertal projekt som förverkligades. Tillsammans med Inger Linder (numera Hedman) startade han upp Lyftidrottsgymnasiet (RIG) i Olofström och Lyftplutonen i Hässleholm. Rolf Ullman blev utsedd att vara domaransvarig under ett antal år och drev bland annat igenom domarklädsel - vit skjorta, slips och domartröja. Något som till att börja med möttes av blandade känslor hos domarkåren.
Rolf Ullman var genuint intresserad av utbildning och medverkade själv som föreläsare vid bland annat funktionärskurser. Han var dessutom med och bildade Jönköpings SK, men kom att tillhöra Jönköpings AK huvuddelen av sin tid inom lyftidrotten.
Rolf Ullman blev mest känd för tillskapandet av Lyftidrottens Ungdomsfond. Han var fondens ordförande åren 1984 till 2013 och efterträddes av Magnus Kjellgren . Här är Rolfs egen beskrivning av fonden och dess tillskapelse.

"1984 stiftade Rolf Ullman en stipendiefond med syfte och målsättning att med årliga stipendier uppmuntra och stimulera ambitiösa ungdomar och juniorer till fortsatt utveckling inom lyftidrotten. Även ledare och föreningar kan få stipendium. Då fonden tillkom samma år som förbundet firade 75-årsjubileum kom den att ses om en present till Svensk Lyftidrott och fick namnet Svenska Tyngdlyftningsförbundets 75-årsfond. Efterhand kom dock fonden att allmänt bara kallas för ungdomsfonden och namnet ändrades till Lyftidrottens Ungdomsfond."

Tack för ditt stöd till Lyftidrotten.

Rolf Ullman blev 92 år.

 

(Texten ovan är kopierad från STFs hemsida).

Skribent: Stefan Holst
Epost: Adressen Gömd

optikerullström

 

vaccination

Postadress:
Jönköpings AK - Tyngdlyftning
KFUM Ungdomens Hus, Huskvarnavägen 38
55454 Jönköping

Besöksadress:
KFUM Ungdomens Hus, Huskvarnavägen 38
55454 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: atletklubben@telia.c...

Se all info