Hoppa till sidans innehåll

Jönköpings RFK - Flygsport

            

 

 facebook
 
Välkommen till Jönköpings RFK's  hemsida, JRFK är en klubb  för alla modellflyg intresserade. Vi är ca 50 medlemmar och vårt flygfält  Granö  ligger mellan Tenhult och Barnarp. 
Vår målsättning är att på ett enkelt, lättsamt och kamratligt sätt utveckla vår hobby och klubbverksamhet.Är man intresserad och nyfiken på Teknik-Motorer-Mekanik-Elektronik  och olika sorters byggtekniker från balsa till avancerade glasfiber-kolfiber matrial. Och givetvis att flyga, då är modellflyg rätt sport för er.Det finns alltid något som passar just Dig !
Motorflyg, Segelflyg(bogsering) , Helikopter ,Konstflyg ,El-flyg ,"Jetflyg", 250 racers och parkflyg
Ja,vi är en klubb där vi flyger med det mesta och i alla storlekar.
Vi annordnar även olika tävlingar ,både nationellt och klubbtävlingar.
Vi har medlemmar som varit SM-vinnare i ex F3A (Konstflygnig) ,även högt placerade i F3C ( Heli )  IMAC (Konstflyg med förebilder av olika extrema motorflygplan ex Extra,Sukhoi ,Edge, Yak m.m)
 
Vi bedriver även vid behov utbildning (skolflyg)  med ett klubbägt flygplan med dubbelkommando.Som gör det enklare att lära sig att flyga utan att behöva riskera onödiga krascher med sitt ev egna Modellplan/ Helikopter . Säkerheten är absolut det viktigaste inom Modellflygsporten.
Vi hjälper mer än gärna till med tips och råd inför dina inköp av modell etc.
 
Ring gärna våra kontaktpersoner och/eller  besök  vårt NYA flygfält på Granö med stora fria ytor runt om.
På tisdagskvällar och  lördagar är det säkrast någon på fältet när vädret tillåter.
Start & Landningsbana 120 m lång  x 30 m  bred.
Vi är godkända av transportstyrelsen att flyga upp till 450 meters höjd på flygfältet Granö och 120 m på Elmia enligt anslagna regler.

Nya avgifter för år 2022:   

Senior  från  26 År                        750 kr    (Varav 145 kr till SMFF, ca 35 kr till flygsportförbundet och ca 570 kr till klubben) 

Junior  upp till  25 År                     150 kr    (Varav  100 kr till SMFF)

Familj på samma adress                 850 kr    (Varav  175 kr till SMFF)
Senior utan medlemskap i SMFF     570 kr     (om man betalar till RCFF, förbundsavgift i annan klubb eller är passiv stödmedlem )

Betalas till JRFK Plusgiro 612415-0, Ny medlem till SMFF måste ange sitt personnummer och för alla gärna en mailadress, mobilnummer och operatörsid.

Om SMFF medlemmar vill ha sitt operatörsid på medlemskortet i Cardskipper måste ni meddela detta id till kassören gärna i samband med betalning av medlemsavgift. Då accepterar ni samtidigt reglerna för modellflyg på samma sätt som RCFF medlemmar kan göra direkt i Cardskipper appen. Ni får då operatörsid utskrivet på medlemskortet och det blir heller inga oklarheter vid besök hos andra klubbar eller vid eventuellt försäkringsärende.

Tidningen Modellflygnytt ges inte ut längre.

Medlemmar som anslutes till SMFF (Sveriges Modellflygförbund) kan delta i alla nationella och internationella tävlingar och meetings i SMFF regi och erhåller också en ansvarförsäkring mot tredje part som gäller i hela världen när man följer gällande regelverk på respektive plats och också en olycksfallförsäkring.

Tävlingslicenser för RC kostar 400 kr, ange tävlingsklass. 

Medlemskort i form av plastkort skickas numera inte ut från SMFF kansli om man inte begär det mot en avgift på 100kr. Alla medlemmar får utan kostnad ett bevis på medlemskap via appen Cardskipper per e-post eller sms direkt från förbundet.

Försäkringen gäller till 31 mars nästkommande år. Kontakta kassören om ni har frågor angående klubbavgiften,försäkringen etc.  

OBS ! Betala in avgiften före 1 mars , så att kassören kan registrera dig för att SMFF försäkring kontinuerligt fortsätter att gälla. För ny medlem gäller försäkringen när kassören matat in uppgifterna till SMFF.

Du kan också hitta var vårt fält ligger med Model Airfields appen. Du svänger av vägen mellan Barnarp och Tenhult vid stora skylten Miljöcentrum och följer skyltar mot Granö. Sedan finns klubbens skyltar från ladugården, där du kör bakom förbi silon och sedan den nya vägen till vänster. 

Karta:

 

Kontaktpersoner JRFK / Granö    År 2019
  
 
Ordförande:                 Robert Larsson          0738-307065
 
Kassör:                         Ingemar Thöörn        036-97141                Mob:0706-854567 
  
Säkerhetsansvarig:    Robert Larsson          0738-307065
 
Fältansvariga:             Robert Larsson           0738-307065
                                       Sven-Olof Nilsson       0705-751181
 
 Flyg   :                          Sture Persson               036-66747              Mob:0707-991930 

 Heli    :                          Magnus Karlsson         0380-12565            Mob:0706-337358 

 Segel :                           Robert Larsson            0738-307065
 
 Skolflyget  :        Kontakta någon ovan vid intresse!
 
 
Vi påminner om våra flygregler och att enbart de som är medlemmar och anslutna till SMFF alt RCFF får flyga på vårt fält av försäkrings-skäl  Det kan annars bli dyrt om man t.ex. flyger in i en parkerad bil eller ännu värre, en personskada sker. Gästflygare som är SMFF/ RCFF medlem i annan klubb (ange huvudklubb)  är varmt välkomna efter att tagit kontakt med någon av våra kontaktpersoner.                           

 

 
 
 

 

Anslagstavla 

 

Säkrast är vi på fältet på tisdagskvällar.

 

Postadress:
Jönköpings RFK - Flygsport
c/o Ingemar Thöörn, Moen Kanarp 15
57197 Forserum

Kontakt:
Tel: 0706854567, 0738307065
E-post: This is a mailto link

Se all info