Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter, Vad är på gång ! "

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter, Vad är på gång !


 

Vi har nu slutat klippa gamla fältet på Boglanda och eventuell flygning sker på egen risk. Fältet är nu inget godkänt SMFF fält utan det är Granö som gäller. 

 

Det har blivit lite av en nystart för jönköpingsklubben att först röja för en ny plats och sedan jämmna till fält, depåområde och parkering. Vägen till fältet är provisoriskt reparerad och kommer att flyttas under hösten-vintern med hjälp av jönköpings kommun och bonden som arrenderar marken.

Det har gått åt mycket ideel verksamhet från klubbmedlemmarna och med pengar från tidigare arrangemang på gamla fältet har vi lyckas få till ett nytt flygbart fält på tre månader i ett område utan många grannar som störs.
En del medlemmar som inte kunnat hjälpa till har redan skänkt material och ett antal tusenlappar och läser ni detta så ett tack till alla medlemmar som hjälpt till så att vi kom bort från riksväg 31.
Men det går åt mer om vi ska få både en bättre container och klubbstuga med grusplan, staket och nät som behövs för ett säkert fält. Vi hoppas även kunna fixa bra tillgång till el.

 
Flyttad info från första sidan:
 
25 Augusti 2014
 
Gräset gror bra på den nysådda banan och vi har jämnat till depåområdet förutom vid infarten till parkeringen där vi gjort plats för lastbil som ska köra massor till den framtida parkeringen. Sedan ska hela området på andra sidan diket jämnas till med masin. Men detta jobb och fortsattt grässådd av depå har avstannat tills det torkar upp efter allt regnande. Vi har börjat riva på gamla fältets altan.
 
/Ingemar
 
 
 
14 Juli 2014
 
Nu är dränreringsrören och vägtrumma på plats för nedgrävning . Underbart !
 
Tusen tack,,Leif Henriksson och PipeLife AB, Ölsremma  för denna gåva & sponsring. Det handlar om mycket pengar om vi skulle inköpt själva. 800mm vägtrumma ,  200mm dräneringsrör,  110 mm dräneringsrör. Tack Sven-Olof Nilsson, Christer Larsson för transport .
 

 
OBS ! Glöm inte " Tisdagsträffen " 15 Juli   Plats: NYA Modellflygplatsen , Granö
 
Fältnissen
 

 
13 Juli 2014
 
Nu är fältet nedklippt till lägsta möjliga nivå.Givetvis behövs det jämnas ut på vissa ställen, men fullt flygbart med plan med större hjul om startar-landar på rätt ställe.Nu när det har kommit lite fint regn så får  vi se hur "gräset" tar sig! Det behövs med 100% sannolikhet sås i bättre gräsfrö blandning för att få bästa resultat. Ingemar har kört med stora trimmern utmed vägkanten ner från ladugården fram till kurvan. Vägen har olika stora hålor på just detta ställe, men nu när det varit torrt har det varit helt okej att köra ner.Givetvis skall dessa också planas ut med lite  bättre grus.Så att alla kan köra ner tryggt. Jag jobbar för fullt med att ordna detta.
 
Ja, det har hänt mycket på två veckor. Det har varit ett hästjobb. Allt sly är nedtagit, ihopsamlat. etc. Finns några träd vi behöver bli av med, men kräver motorsåg. Mer rensning av diken,dikeskanter behövs också göras(finputsas). Tack Ingemar Thöörn  för allt arbete du lagt ner. MEN, givetvis krävs det mer "frivilligt" arbete att få till vårt NYA modellflygfält i bästa skick.Det mesta kräver maskin att utföra t.ex parkering,men att jämna ut start-landningsbanan, depå är mer manuellt handarbete= Krattor,spadar,rakor,skottkärror. Sätta upp depå-staket m.m
 
Oturligt nog är det i semestertider,men för dem som är hemma och vill bidra så går det bra att ringa för info.
 
Det brukar vara "tisdagsträff" på "Boglanda" men vi skulle kanske prioritera det nya  fältet  och träffas där nu på Tisdag 15 Juli för dem som är hemma och intresserade !
 
Det behövs planering..
 
Mvh Fältnissen.
 

 
10 Juli 2014
 
Ytterligare ett positivt besked. Den 7 Juli blev det "grönt ljus" från Länsstyrelsen för inlämmnat samråd innehållande våra planer för parkering etc. Dnr 525-4733-14. Tack Jenny Nyström ,Naturvårdshandläggare för skyndsamt arbete innan din semester.
 
Bonden har nu klippt sin vall 2:a gången. Nu skall jag märka ut vår start-landningsbana+ Depå, Har provklippt med
 
LT-151:an , det var tungt men  det  går. Skall fortsätta idag, vi måste nu hålla nere gräset på Nya fältet = Prio 1
 
I början av nästa vecka skall vi hämta trumma+dräneringsrör. Tack Leif Henriksson för "sponsring".
 
Prio 2=Ordna yta+ flytt av vår container  så vi kan förvara gräsklippare etc mot väder och vind.
 
Kommer att krävas arbetsinsatser av medlemmarna! Ja, det finns en hel del att pyssla med för dem som
 
är intresserade av att äntligen fått en ny "super" modellflygplats att vara på.
 
/ Robert ,fältansv.
Den 24 Juni 2014 kom vi överens med kommunen och den bonde som arrenderar åkermarken att vi får anlägga vårt nya modellflygfält mellan Granö och Granömossen:
 
namnlös
 
Vi hoppas att inom några veckor ha ett uppklippt fält på åkermarken och en provisorisk parkering tills vi har jämnat ut en större yta för parkering m.m. Vägen till fältet är just nu dålig, speciellt vid Granö ladugård. Vi hoppas att det kommer åtgärdas snarast, men var försiktiga om ni åker ut till fältet.
 
Länk till karta och GPS-koordinater: http://kartor.eniro.se/m/xDoeK 
 
Så här ser det ut vid infarten till det blivande fältet nu innan vi börjar röja bort allt sly och klippa bana:
 
granö1 
 
Och från andra hållet:
granö2
 
 
 
 
 
 
Vi träffas och flyger modellflyg på tisdagkvällar än så länge på gamla fältet som är öppet för flyg av betalande medlemmar obegränsad tid förutom buller-restriktion under tiden 22:00-9:00.
   
Bild från vårt gamla fält Boglanda sommaren 2012:GOPR0011
 
(2009-01-01 23:13)
Grattis - nu har er förening tillgång till IdrottOnline Klubb. Det är verktyget där ni via hemsidan kan hantera och publicera all tänkbar information för er förening! Ni kan lägga upp lag- och gruppsidor inklusive aktivitetskalendrar. Ni har också ti...
 

Filtrera nyheter

År Månad

Anslagstavla 

 

Säkrast är vi på fältet på tisdagskvällar.

 

Postadress:
Jönköpings RFK - Flygsport
c/o Ingemar Thöörn, Moen Kanarp 15
57197 Forserum

Kontakt:
Tel: 0706854567
E-post: jrfk@telia.com

Se all info