Hoppa till sidans innehåll

Börja friidrotta


Att vara tränare...

 

För att starta en grupp vill vi gärna att det är minst 3 tränare. Det finns ett flertal skäl till varför vi vill det.

 

*Säkerhetsmässigt, idrott är förenat med vissa risker. Skulle ett barn råka göra illa sig ska man kunna ta hand om det utan att behöva bekymra sig om de andra barnen i gruppen. Kanske behöver man ta barnet till akuten?

 

*För kontinuitet, många yrkesverksamma tränare reser i sina jobb. Det är inte bra om träningen måste ställas in bara för att en ledare måste åka på en tjänsteresa.

 

*För kontinuitet 2, det har hänt att en förälder hemskt gärna har velat starta en grupp. När barnet ungefär en månad senare inte längre vill träna friidrott så hoppade även tränaren av. Många barn drabbades då det inte fanns någon annan som kunde tänka sig att driva gruppen vidare. Har en grupp tre tränare så minskar vi risken för detta. Det är också viktigt att vi kan erbjuda föräldrar som är osäkra på sitt barns intresse en möjlighet att gå in i en ledarroll där det också är möjligt att kunna backa ut om barnet absolut inte vill fortsätta.

 

*Träningsmässigt, ofta kör hela gruppen en gemensam uppvärmning och lite förövningar. Sedan delas gruppen upp i 2 eller 3 mindre grupper som går till olika stationer, exempelvis längdhopp eller kulstötning osv. Det är inte kul att stöta kula när man är 19 stycken...Arton nittondelar står man i kö...nä då är det bättre att ha mindre grupper så att det händer lite mer. Har man långa köer med de minsta barnen så blir det förr eller senare oroligt och man får som tränare ägna sig åt köhantering istället för att ge instruktioner. Många gånger avslutar man träningen gemensamt med hela träningsgruppen.

 

*I många grenar bör man som tränare få hjälp av en eller flera föräldrar också för att träningen ska bli effektiv. Det handlar om att rulla tillbaka kulan när ett barn har stött eller att kratta i längdhoppsgropen.

 

*Tränare som efter en säsong känner att de vill fortsätta skickar vi gärna på en lämplig tränarutbildning.

 

*Tränare har vissa förmåner, exempelvis så behöver de inte betala någon träningsavgift för sina barn. En tränares barn garanteras alltid plats i lämplig grupp, egen eller annans.

 

 

 

Uppdaterad: 08 DEC 2013 18:36 Skribent: Patrik Stenlund

 Blodomloppet_horisontell

 

Scandic_dragsö

 

Läs vår välkomstbroschyr här!

Välkommen till KA 2 IF

 

 

 

Blodomloppet_horisontell

 

Logga

 

blt-logga

 

Blekingetrafiken_logotype

 

 

 

 

skönstavik

 

 

 

Karlskrona Kommun, Logga

 

 

Tryckcentrum

 

Träningskläder,  skor, materiel?

 

stadium

 

  Mikabsport.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

besöksräknare
besöksräknare (från 2013-06-11)

Postadress:
KA 2 IF - Friidrott
c/o Patrik Stenlund, Blixtgatan 5
37151 Karlskrona

Besöksadress:
Västra Marks IP
37141 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info