Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Torsdagen den 3 december och tisdagen den 8 december sänder Svensk Basket två träningspass för ungdomar födda 2004 och tidigare. Bakom övningarna står Toni Bizaca, en av SBL:s bästa spelare genom tiderna som nu är fystränare i Södertälje BBK.
 
Breanna Stewart, Amanda Zahui, Courtney Vandersloot gör idag entré i Euroleague tillsammans med bl a Frida Eldebrink och Binta Drammeh. Läs om svensklagen här och missa inte matcherna som sänds gratis på FIBA:s Youtubekanal.
 

Utvandrarna (USA-kollen)

(2020-11-30 14:12)
Över 80 svenskar spelar på college och high school i år. Albin Demukaj kommer att följa våra utvandrare och rapportera om den. Här är den första delen där vi presenterar ett axplock av collegespelarna.
 
Maxgränsen för åtta personer gäller inte träningar med ungdomar födda 2005 och senare enligt FHM. För äldre ungdomar gäller de lokala allmänna råden.
 
Sverige bjöd på mer motstånd än vad som kunde förväntas av dem. Kroatien, som dominerat grupp D, var tvungna att plocka fram ett ordentligt sänk från trepoängslinjen för att stävja ett hårt kämpande svenskt landslag.
 

Kroatien, Goliat i grupp D

(2020-11-29 12:55)
Ikväll kl 18.00 ställs herrlandslaget mot gruppettan Kroatien som krossade Tyurkiet i fredags. Läs mer om Kroatien här. Nick Spires utgår pga hjärnskakning och Adam Rönnqvist byter om istället.
 
En stark svensk start ledde till halvtidsledning och hopp om vinst. Den svaga tredje perioden, där Sverige endast fick ihop 12 poäng, grusade de förhoppningarna.
 
Malbas blev vald till årets idrottsförening i Malmö 2020. Priset delas ut av Malmös fritidsnämnd som nämner nytänkande, delaktighet och arrangemanget av EM-kvalmatchen bland annat. Grattis!
 

Pleick om Nederländerna

(2020-11-26 16:39)
Andrew Pleick bryter ner Nederländerna i video, vad är deras styrkor och hur ska Sverige agera för att vinna på fredag kl 14? Pleick's Pointers är vårt nyaste inslag.
 
Med en omöjligt kort förberedelse och en handfull debutanter måste förbundskapten Hugo Lopez trolla fram ett lag som kvalificera sig för EuroBasket 2022. På fredag är det upp till bevis om det svenska lagbygget kan leverera.
 
På torsdag håller Svenska Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Handbollförbundet ett digitalt seminarium med idrottsminister Amanda Lind om jämställd idrott.
 
Landslagsavdelningen har nu beslutat att ställa in det traditionsenliga "Södertäljelägret" för ungdomslandslagen, som genomförs varje år under mellandagarna 27-30 december.
 
Följ med under scoutingrapporterna, halvtidssnacket och på bussen. Här får ni en unik inblick i damlandslagets FIBA-bubbla i Kreta.
 
Efter FHM:s besked pausas alla förbundsserier förutom SBL herr och SBL dam till och med den 13 december.
 
Matchen mellan Södertälje BBK- BC Luleå som skulle ha spelats den 20 nov skjuts upp.
 

Postadress:
KFUM Härnösand Basket - Basket
Maemark Gonzales Montes, Sportvägen 3
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: +46705927666
E-post: makky_29@hotmail.com