Hoppa till sidans innehåll

Integrationsutveckling


Att spela basket i vår förening bygger på etiken om vad som är rätt och vad som är fel. Vi vill inte att våra medlemmar ska bli retade för att de har en viss hårfärg eller är tjockare än andra. Vi vill inte att våra medlemmar ska bli förnedrade för att deras föräldrar kommer från ett annat land än Sverige. Hos oss blir inte medlemmar utkastade från klubben för att de inte spelar bra. Självfallet inte!

Alla duger, alla får vara med. Det är grundtanken i vår integrationsutveckling som vi vill förmedla.

 

KFUM Kristianstad Basket är en förening för alla medlemmar som respekterar människan och dennes möjligheter. Hos oss är alla välkomna – oavsett nationalitet, ras, kön, social ställning, politisk uppfattning eller religiös tro. Vi gör inte skillnad på människor.

 

Vår symbol, den röda triangeln, infördes redan 1890 av Luther H. Gulick. Han tyckte att det var en bra symbol för en hel människa – body, mind and spirit. Eller kropp, själ och ande på svenska. Kropp står för fysisk aktivitet. Själ står för ökad kunskap. Ande står för andlig fördjupning. Att se människan som en helhet har sedan dess varit en grundläggande syn hos oss.

 

Grunden i vår verksamhet är att människor har lika värde. Det är viktigt att komma ihåg. Ingen är mer värd en någon annan. 

KFUM Kristianstad Basket vill erbjuda alla sina medlemmar en möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar. Alla vi som arbetar inom föreningen bryr oss om människor. Idrott är en bra sätt att förenas. 

Uppdaterad: 25 AUG 2017 05:30 Skribent: Niclas Neidehag

Kristianstad_logo_rgb

 

 

 

SBBF

SkBBF

Postadress:
KFUM Kristianstad Basketbollförening - Basket
Karin Selander, Fabriksgatan 2
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.kfumc4basket@gm...

Se all info