Hoppa till sidans innehåll

Om Kristianstad


Om Kristianstad

I Kristianstadstrakten förenas det bästa av flera världar. Här finns lugnet med varierad natur, men också spännande och annorlunda upplevelser och social gemenskap. Det är bara 90 minuter med tåg till Öresunds storstäder och den internationella flygplatsen.

Kommunen har drygt 80 000 invånare och av dessa bor omkring 40 000 i centralorten Kristianstad.

Varje dag äter eller dricker alla i Sverige någonting från Kristianstadstrakten. Kommunens profil är mat, dryck och upplevelser för alla sinnen - Spirit of Food.


Staden mitt i vattnet

Få platser har så rik och varierad natur som vattenriket runt Kristianstad. Området har av Unesco utsetts till ett Biosfärområde vilket innebär att det är ett modellområde som visar hur vi kan både bevara och utveckla naturens resurser på ett hållbart sätt. I Vattenriket finns besökscenter Naturum.


Fästningsstaden Kristianstad var tänkt som en stad för hantverk och handel.  

Handelstraditionen finns kvar. Människor från hela nordöstra Skåne söker sig till Kristianstad för att handla. Den kompakta stadskärnan har många butiker och serveringar. I utkanten av staden har det vuxit upp områden med lågprisvaruhus.


Nära - enkelt - bekvämt

Kristianstads kommun tillhör Öresundsregionen. Den är en av de snabbast växande regionerna i norra Europa. Tågen går nästan dygnet runt via Öresundsbron till Danmark. Du är i  Kastrup eller Köpenhamn på mindre än två timmar.

Uppdaterad: 25 AUG 2017 05:32 Skribent: Niclas Neidehag

Kristianstad_logo_rgb

 

 

 

SBBF

SkBBF

Postadress:
KFUM Kristianstad Basketbollförening - Basket
Karin Selander, Fabriksgatan 2
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.kfumc4basket@gm...

Se all info