Hoppa till sidans innehåll

För dig som spelare


Spelare i KFUM Kristianstad Basket kan vara vem som helst då det i klubbens verksamheter finns möjlighet för alla att spela basket på den nivå som man har ambition och talang för.


HERR/DAMLAGSSPELARE tas ut från klubbens verksamhet eller rekryteras till klubben.


UTVECKLINGSSPELARE - Dessa spelar i KFUM Kristianstad Basket ungdomslag och kvalificerar sig till de olika lag genom kunskap eller talang. 


BASKETSKOLESPELARE

Barn 8-12 år kan vara med i basketskoleverksamheten. Man kan gå till träningen och anmäla sig och när man betalt sin medlemsavgift får man vara med och träna och tävla i Easy Basket Serie och Easy Basket Challenge, beroende på ålder.

BASKETLEK

Våra ynsgta barn, 4-7 år, provar basket under lekfulla former.


För att kunna spela/träna i KFUM Kristianstad Basket måste man ha erlagt medlemsavgiften/träningsavgiften – detta är också viktigt för att försäkringen ska gälla vid eventuell skada.


LÄS MER OM MEDLEMSAVGIFTEN UNDER FÖRENINGEN/MEDLEM/SUPPORTER


Spelarna i ovanstående verksamheter satsar alltså olika hårt på sitt basketspel men gemensamt för dem är att de måste acceptera och leva upp till KFUM Kristianstad Baskets värdegrund d.v.s. det sätt som vi umgås på i föreningen. 

I alla verksamheter där många människor samlas måste det finnas regler för att det skall kunna fungera – i detta fall både på och utanför basketplanen.

Värdegrunden är något som bestämts av medlemmarna tillsammans på årsmötet och det gäller tills eventuella ändringar görs av styrelse eller vid årsmöte. Det är det som gäller i vår klubb.De viktigaste delarna som spelaren och övriga i KFUM Kristianstad basket måste leva efter kan kortfattat sammanfattas enligt följande:

- Respektera människor och regler 

- Verka för trivsel, kamratskap och social kompetens 

- Se till att vi har tydlighet och kvalitet i allt vi gör


Några exempel:

- Alla, oavsett bakgrund och ursprung, som vill utöva basket efter sin förmåga och ambition har en plats hos oss.

- Vi respekterar basketdomarens beslut även om vi tycker att det är felaktigt.

- Vi passar tider.

- Vår syn på respekt är att den kan förtjänas – inte utkrävas. Med detta menar vi att det är andra människor som bestämmer över sin egen uppfattning om oss – du/vi kan inte bestämma vad andra människor ska tycka och tänka!

- Det ska vara kul att vara med i KFUM Kristianstad Basket!

- Vi stödjer varandra i med- och motgång. Vi uppmuntrar till och stödjer individuella och gemensamma aktiviteter på och utanför basketplanen.

- Vi för idéer och aktiviteter, som fungerat bra tidigare, vidare som tips/förslag till nya och kommande generationer.

- Våra motståndare på basketplanen är också våra vänner – utan motståndare blir det ingen match!

- Vi ställer krav på oss själva och varandra och bidrar därmed till social fostran även utanför basketplanen.

- Vi följer RF SISU Skåne:s regler när det gäller alkohol, droger, dopning och vi spelar inga uppgjorda matcher. Vi spelar rent spel!

- Vi agerar på ett tydligt och konsekvent sätt.

- Vi tar gemensamt tag i individer eller lag som inte följer vårt syfte, våra regler eller vår värdegrund. Vilket i detta sammanhang betyder samtliga som är engagerade inom klubben (spelare, publik, föräldrar, ledare, domare, funktionärer, förtroendevalda och sponsorer). 

- Information som går ut från klubben ska vara tydlig och lätt att förstå. Detta gäller såväl muntlig som skriftlig information.

- Vi tar våra uppgifter på allvar och håller vad vi lovar.

Uppdaterad: 25 AUG 2017 05:31 Skribent: Susanne Johansson

Kristianstad_logo_rgb

 

 

 

SBBF

SkBBF

Postadress:
KFUM Kristianstad Basketbollförening - Basket
Karin Selander, Fabriksgatan 2
29154 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.kfumc4basket@gm...

Se all info