Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Bengtsson KFUM - Lunds VK B feb 2016

Damlaget pressade serieledarna

2016-02-21 18:18
Damlaget tog emot Lunds VK B i Jacobsskolans idrottshall och bjöd på rejält motstånd i en riktig fyrasets-rysare
  • Uppdaterad: 2016-06-08 06:17

Lunds VK B kom som enda obesegrade lag i serien till vår hemmahall för dagen på Jacobsskolan i Hässleholm för att spela säsongens tolfte match. Motståndarna, KFUM Kristianstads damlag, bestod av Ebba, Elin, Mangi, Kirsten, Emma, Moa, Amanda och Nina. Sigge var skadad och satt i sekretariatet tillsammans med Anders Kjellgren.

 

Lunds VK kom med en stor trupp på 12 spelare och det kändes lite som de kommit till Hässleholm med inställningen att de relativt enkelt och snabbt skulle kunna plocka med sig tre poäng hem, men KFUM-tjejerna skulle med ett glimrande spel visa dem att de minsann skulle få kämpa för varenda boll.

 

Första set gick till Lund, men det var långt ifrån en enkel setvinst. Publiken hade tänt till och manade på hemmalaget att kämpa på varje boll och inte ge sig, vilket de absolut inte heller gjorde.

 

Andra set blev riktigt rafflande. Kristianstad tog snabbt ledningen och höll också i den genom i stort sett hela setet, men i slutet knaprade sig Lundalaget ifatt och det stod plötsligt 23-24 då hemmalaget kunde ta tillbaka serven, kvittera till 24 lika och sedan slutligen vinna andra set med 27-25. Stämningen i hallen var hög och Lundalaget och deras coach såg minst sagt förbryllade ut.

 

Det finfina spelet från KFUM som låg till grund för setsegern höll i sig och det var många fina och rafflande dueller som den aktiva publiken fick sig till livs. Lund drog det längsta strået i tredje, men i fjärde var det åter Kristianstad som tog kommandot direkt från start och hade som mest en åttabollsledning. Lunds rutin och spelskicklighet sattes ordentligt på prov och de tog tidiga timeouts för att bryta den, från deras synvinkel, negativa trenden. 

 

I slutet av setet lyckades Lund att få till ett par rejält vinstgivande serve-streaks där Kristianstads mottag för första gången i matchen började svaja lite. Ledningen tappades till Lunds fördel som till slut kunde 3-1-segerjubla efter en tät, välspelad, spännande och svettig match i damernas division 2 södra.

 

En stor eloge till våra duktiga tjejer för en riktigt strålande insats. Och tack till Billy som hoppade in som tillfällig head coach. 

 

Fler bilder i ett album på vår facebooksida

Skribent: Thomas Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Vi tackar våra sponsorer:

 

Volvo lastvagnar

 Logga Sparbanken Skåne

ALDE

Fotograf JL

 

Postadress:
KFUM Kristianstad Volleybollklubb - Volleyboll
Torbjörn Harrysson, Lilla Bangårdsgatan 7
29132 Kristianstad

Kontakt:
Tel: +46 456 261 98, +46 768 08 57 09
E-post: This is a mailto link

Se all info