Hoppa till sidans innehåll

Med anledning av Coronaviruset


Svenska Basketbollförbundet har beslutat att avsluta all tävlingsverksamhet från och med den 13 mars. Samtidigt rekommenderade man alla distriktsförbund att följa detta beslut vilket också gjorts och som nu betyder att allt seriespel är avslutat för alla lag inom KFUM Linköping Basket.

KFUM Linköping Basket kommer att följa Svenska Basketbollförbundets rekommendationer om träningsverksamhet som getts i samband med ovan beslut.

 Träningsverksamhet för barn och ungdomar
Vi rekommenderar föreningar att följa de riktlinjer och beslut som respektive skolor och kommun fastställer.

I korthet – hålls skolor och hallar öppna, kan träningsverksamhet bedrivas. Om inte, råder vi att lägga träningar på paus tillsvidare. I övrigt uppmanar vi alla ledare och spelare att följa Folkhälsomyndighetens direktiv med ett mindre tillägg:
Skydda dig själv och andra. Känner du dig sjuk med snuva, hosta eller feber gå inte till TRÄNINGEN, jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk eller hängig. Vill någon avstå från träning, ska detta självfallet vara ok.

Det betyder att vi följer Linköpings Kommuns riktlinjer och beslut om öppethållande av skolor och hallar. Då dessa är fortsatt öppna kommer våra lag därmed att fortsätta träna enligt våra ordinarie träningstider. Vi understryker vikten av att alla ledare och spelare följer direktiven enligt ovan och vi respekterar givetvis om någon/några vill avstå träningen under rådande omständigheter.

Vi följer utvecklingen och är beredda att komma med uppdaterad information utifrån myndigheters eller andra relevanta aktörers rekommendationer eller beslut.

Se även:

https://www.basket.se/Coronaviruset/

https://www.basket.se/Hem/forbundsinfo/SBBFomCoronaviruset/

KFUM Linköping Basket

Postadress:
KFUM Linköping - Basket
Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: 0732474700
E-post: kansli@kfumlinkoping...

Se all info