Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


KFUM Linköping är en av Linköpings kommun mest mångfaldiga och äldsta föreningar och nu även medlemsmässigt en av de absolut största. Den 2 februari 1889 fick man via en konsert i S:t Larskyrkan in 209 kronor, vilket blev starten till föreningen, som därefter under mer än120 år har utvecklats på allehanda sätt.

KFUM Linköpings mål är att bedriva en kvalitativ och mångfaldig fritidssysselsättning öppen för alla, både allmän, social och idrottslig, med prioritet på barn- och ungdomar för deras personliga utveckling.

KFUM Linköping har idag verksamhet i nästan alla Linköpings närområden med olika idrotter och projekt. En del finns specifikt i ”våra egna” anläggningar, som till exempel KFUM-huset på Garnisonen eller på vår lägergård ”Rengen”, strax utanför Linköping.

I KFUM är det viktigt att alla duger, att alla får vara med och att vi inte gör skillnad på folk och folk. Livet har många matcher i matchen och inte bara sådana som visar slutresultatet på tavlan. Att utvecklas, känna gemenskap, vara delaktig och kunna påverka är vad vi kallar ”Idrott – med kvalité” och det inkluderar givetvis också jämställdhet. Vi pratar ofta om ”att bry sig om”, ”att försöka” och ”att göra det bästa möjliga”, vilket gäller såväl människor, attityder och verksamheter. Här är det också viktigt att balansera dessa tre och inte glömma någon av delarna. Det samma gäller för verksamhetens inriktning och fokus på personlig utveckling i ”body”, ”mind” och ”spirit”. I vår föränderliga värld förändras intressen och engagemang hos barn- och ungdomar, generationer och kulturer.I dagsläget är det idrott och övrig fritidsverksamhet som präglar vår lokala verksamhet, där KFUM Linköping bland annat har Linköpings enda basketförening.

Uppdaterad: 13 APR 2015 16:38

Postadress:
KFUM Linköping - Basket
Snickaregatan 35
58226 Linköping

Kontakt:
Tel: 0732474700
E-post: kansli@kfumlinkoping...

Se all info