Hoppa till sidans innehåll

Kyldiscen


 

KYLDISCEN vintern 2019/2020

 

Deltävling 1, vecka 44, söndag 3 november - Kalhyttan
Deltävling 2, vecka 46, söndag 17 november - Hampetorp
Deltävling 3, vecka 48, söndag 1 december - Forshaga
Deltävling 4, vecka 50, söndag 15 december - Skutberget
- Jul- och nyårsuppehåll -
Deltävling 5, vecka 2, söndag 12 januari - Kristinehamn
Deltävling 6, vecka 4, söndag 26 januari - Brickeberg
Deltävling 7, vecka 6, söndag 9 februari - Kil
Deltävling 8, vecka 8, söndag 23 februari - Brevens Bruk
Deltävling 9, vecka 10, söndag 8 mars - Molkom
Deltävling 10, vecka 12, söndag 22 mars - Hästhagen

 

AKTUELL TABELL hittas här. 

Vi kommer att spela 27 hål per deltävling, där de första 18 hålen spelas i slumpade grupper och de avslutande 9 hålen efter klass och resultat. Det är upp till respektive arrangör vilka hål som ska spelas och hur hålen utformas. Är förutsättningarna goda och det finns utrymme för det så ser vi inga hinder i att spela tillfälliga hål. Är förutsättningarna sämre, t ex mycket snö, så kan hålen med fördel kortas ner för att underlätta och snabba upp spelet.

 

De olika klasser vi erbjuder er att deltaga i är följande:
OPEN - för de som tränar och tävlar regelbundet, spelar om prispengar
DAM - endast för damer, spelar om prispengar
PLAY FOR FUN - för de som kastar hellre än bra, spelar om varupriser
JUNIOR - endast för de yngre förmågorna (fyller som högst 18 år under den andra halvans kalenderår), spelar om varupriser

 

Minst tre deltagare krävs för att en deltävling ska kunna spelas.

 

ANMÄLAN sker på plats vid den för deltävlingen aktuella banan senast kl 09.45. Spelarmöte och start så snart som möjligt därefter.

 

Vi tar ca 15 minuters FIKAPAUS från det att sista grupp har kommit in efter de första 18 hålen, innan vi skickar ut grupperna för de avslutande 9 hålen. Så se till att ha med eget fika, då det inte hinns med att åka iväg för att handla.

 

ANMÄLNINGSAVGIFTEN är 20 kr/deltävling (undantaget deltagande i juniorklassen som är gratis) och går till den totala prispotten i respektive klass. Fördelningen av prispotten är 55% till den totala vinnaren, 30% till tvåan och 15% till trean. I PFF och Junior kommer varupriser eller presentkort till motsvarande värde att delas ut. För pristagare i Open och Dam, som önskar behålla sin amatörstatus kan prispengar bytas mot varupriser eller presentkort till motsvarande värde.

 

Anmälningsavgiften betalas genom SWISH, till 070-2880838 (Marko Föhr). I avsaknad av Swish så tar arrangören emot kontant betalning och bistår med swishandet.

 

POÄNG kommer att delas ut i förhållande till placering och antalet deltagare i respektive klass. 100 poäng till den med lägst score, 100-(100/antalet deltagare) poäng till näst lägsta score, o s v. SÄRSPEL tillämpas endast för att få fram en ensam segrare i deltävlingen i respektive klass, genom s k sudden death över 3 hål. Skulle det då inte vara avgjort tillämpas CTP på det därpå följande hålet. Övriga delade placeringar erhåller poängen för den placering de delar.

 

BONUSPOÄNG (vilka räknas in i den totala poängen för hela touren) kommer dessutom att delas ut med 3 poäng till den som är närmast korgen efter första kastet på ett i förväg utvalt hål, CTP (Closest To Pin). Ace på ett CTP-hål markeras för CTP. Att rekommendera är att CTP spelas på ett av banans kortare hål, så att det är nåbart för samtliga deltagare. Och att det hålet också ingår i den avslutande 9-håls slingan, så att det blir två chanser att placera sig närmast och finns poäng att spela om även efter ett mindre bra första varv. (OBS! Endast en CTP tillämpas, för hela startfältet, oavsett klass.)

 

De fyra bästa poängen räknas med i SLUTSTÄLLNINGEN. För att skilja två spelare med samma slutpoäng åt räknas först antalet vunna deltävlingar, varefter 5e bästa poängen jämförs, därefter 6e osv.

 

Vi kommer även att starta upp en ACE-POTT för vinterns Kyldisc. Det kostar 20 kr per deltävling att vara med och den som lyckas göra ett ace (och har betalat in till ace-potten för den deltävlingen) får hela potten. Liksom anmälningsavgiften betalas ace-potten genom Swish. Och i avsaknad av Swish så tar arrangören emot kontant betalning.
Skulle två deltagare lyckas göra ace under samma deltävling (oavsett när eller på vilket av de 27 hålen), så delar de på potten.

 

Direkt efter avslutande deltävlingen kommer eventuellt kvarvarande ace-pott att stå på spel i ett s k ACE-RACE, där samtliga deltagare (som har betalat in till ace-potten för den avslutande tävlingen) kommer att få chansen. Mer information om hur stor potten är och hur ace-racet kommer att gå till publiceras inför den avslutande deltävlingen, i aktuellt FB-evenemang.

 

Uppdaterad: 25 MAR 2018 18:42 Skribent: Peter Fredriksson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KFUM Örebro Frisbee - Frisbee
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Besöksadress:
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0196110498
E-post: This is a mailto link

Se all info