Hoppa till sidans innehåll

Närke och Värmlands Discgolftour 2020


Närke- och Värmlands Discgolftour har skapats efter önskemål från spelarna i regionen, där representanter från de involverade föreningar gemensamt har formulerat nedanstående regelverk. Genom att nu erbjuda fler PDGA-sanktionerade tävlingstillfällen i vår närhet, så hoppas vi på att kunna locka fler av våra klubbmedlemmar till att bli med och tävla även regionalt.


NU KÖR VI ÄNTLIGEN IGÅNG ÅRETS TOUR, GIVETVIS I ANPASSAT FORMAT UTIFRÅN RÅDANDE RESTRIKTIONER OCH REKOMENDATIONER AVSEENDE PÅGÅENDE VIRUSPANDEMI.

STARTFÄLTET I VARJE DELTÄVLING KOMMER ATT DELAS SÅ ATT HÄLFTEN AV KLASSERNA SPELAR PÅ LÖRDAGEN OCH ANDRA HÄLFTEN PÅ SÖNDAGEN. VI HAR FÖRSÖKT ATT SAMARRANGERA SÅ MÅNGA AV DELTÄVLINGARNA SOM MÖJLIGT, FÖR ATT DÄRIGENOM MINIMERA ANTALET TÄVLINGSHELGER. MER INFORMATION OM VILKA AV KLASSERNA SOM SPELAR VILKEN AV DAGARNA KOMMER ATT ANSLÅS I INBJUDAN TILL RESPEKTIVE DELTÄVLING.

DÅ DELTAGARANTALET FÖR TILLFÄLLET ÄR BEGRÄNSAT TILL SOM MEST 50 PERSONER, I VILKET SÅVÄL SPELARE, CADDIES, FUNKTIONÄRER OCH PUBLIK RÄKNAS IN, SÅ ACCEPTERAR VI ENDAST FÖRANMÄLNINGAR TILL DELTÄVLINGARNA FÖR ATT PÅ SÅ VIS KUNNA HÅLLA KOLL PÅ HUR MÅNGA DELTAGARE VI SLÄPPER IN.

FÖRANMÄLAN STÄNGER KL 20.00 KVÄLLEN INNAN DELTÄVLINGEN, VAREFTER GRUPPERNA LOTTAS OCH STARTHÅLEN ANNONSERAS PÅ PDGA.

SPELSCHEMA 2020
18/19 juli - Hampetorps DiscGolfPark, Hampetorp

18/19 juli - Tallbackens DGB, Brevens Bruk

8/9 augusti - ForshagaAkademins DGB, Forshaga
8/9 augusti - Kil DiscGolfPark, Kil

22/23 augusti - Bäckpromenadens DGB, Molkom*
29/30 augusti - Kalhyttans DGB, Filipstad*

19/20 september - Björkvallens DGB, Kristinehamn
19/20 september - Skutbergets DGB, Karlstad

26/27 september - Brickebergs DGB, Örebro*
26/27 september - Hästhagens DGB, Örebro*
*) preliminära datum

Varje deltävling kommer att spelas som PDGA-sanktionerad (C-tier) och avgöras över två ratinggrundande rundor (minst 13 hål per runda) med lunchpaus däremellan.

De olika klasser vi erbjuder er att deltaga i är följande:

MPO/ Open
FPO/ Dam

MA2/ Medelgod amatör, rating < 935
MA3/ Rekreations amatör, rating < 900
MA4/ Nybörjare, rating < 850
MJ12/ Pojkjunior, fyller högst 12 år under året
MJ18/ Herrjunior, fyller högst 18 år under året

Minst fyra spelare krävs för att en klass skall spelas, undantaget FPO, MJ12 och MJ18.
De spelare som har anmält sig i en klass som inte spelas flyttas till närmast ovanförliggande klass, men får ändå poäng i totalställningen i den klass de från början var anmälda i.

Anmälningsavgiften är 100 kr/ deltävling. Deltagande i juniorklasserna är gratis.

Föranmälan till respektive deltävling öppnar kl 10.00 två veckor innan själva tävlingen och sker genom att betala anmälningsavgiften via Swish, till det nummer och den mottagare som respektive deltävlings TD uppger i inbjudan till deltävlingen. Juniorer föranmäler sig genom att skicka ett SMS till därför avsett nummer. Glöm inte att förutom ditt namn också ange vilken klass du önskar spela i, vilken klubb du tävlar för samt eventuellt PDGA-nummer.

Lista över föranmälda spelare, samt eventuell väntelista, publiceras i eventet på tourens facebooksida och uppdateras så snart arrangören har möjlighet till det. I avsaknad av Swish så kontaktas TD för aktuell deltävling för överenskommelse om annat betalningssätt.

Vid avanmälan fram till 24 timmar innan respektive deltävlings start, betalas hela anmälningsavgiften tillbaka.

Vid avanmälan kortare tid än 24 timmar innan behålls anmälningsavgiften och räknas med i deltävlingens ekonomi. Detta för att om möjligt bidra till att eventuella avanmälningar kommer in i så pass god tid att spelare på väntelistan kan erbjudas plats i tävlingen. Vid avanmälan kortare tid än 24 timmar innan aktuell deltävling kommer spelaren i fråga att inkluderas i resultatrapporten med kod 999 för DNS (Did Not Start).

Vid utebliven avanmälan kommer spelaren i fråga att inkluderas i resultatrapporten med kod 888 för ogiltig DNS, då det är både oprofessionellt och ställer till det organisatoriskt.

Vi tar lite drygt 1 timmes lunchpaus från det att sista grupp har kommit in efter den första rundan, innan vi skickar ut grupperna för avslutande runda.

Starttid för runda 2 anslås så snart den är bestämd i eventet på tourens facebooksida.

Priser och prispengar: 20 kr per erlagd anmälningsavgift sätts av till prispotten för hela touren och ytterligare 20 kr per erlagd anmälningsavgift behålls av arrangerande förening för att täcka eventuella omkostnader i samband med tävlingen, såsom PDGA-sanktionering ($50), eventuella kostnader för extra klippning och trimning av banan, eventuell hyra av lokal och bajamajor, eventuella kostnader för scorekort, eventuellt kaffe till spelare och funktionärer, etc. Återstående 60 kr per erlagd anmälningsavgift betalas tillbaka till spelarna i form av prispengar i pro-klasserna (MPO och FPO) samt som varupriser i amatörklasserna, till en tredjedel av startfältet fördelat enligt PDGAs rekommenderade prisstege där hänsyn tas till antalet utövare i respektive klass.

Poäng kommer att delas ut i förhållande till din placering och antalet deltagare i den klass du tävlar i, enligt liknande system som används på flertalet tourer runtom i Sverige. 100 poäng till den med lägst score, 100-(100/antalet deltagare) poäng till näst lägsta score och därefter fallande med samma intervall. Delade placeringar erhåller poängen för den placering som delas.

Särspel tillämpas endast om segern i respektive klass, genom s k sudden death med start från hål 1 och tills det är avgjort.

Klosest to pin på i förväg annonserade hål (olika för olika klasser), har tidigare årbelönats med discar från Kastaplast. Vi återkommer med mer information om hur det bli i år så snart samtal med potentiella sponsorer och samarbetspartners har hunnit hållas.

Prisutdelning för årets tour sker i anslutning till avslutande deltävling.
Topp-3 i respektive klass belönas med pokaler och eventuellt något mer, beroende på hur stor totalpotten är och/eller eventuella sponsorers välvilja.

De FYRA bästa poängen räknas med i slutställningen. För att skilja två spelare med samma slutpoäng åt räknas först antalet vunna deltävlingar, varefter 5e bästa poängen jämförs, därefter 6e osv. I händelse av att ovanstående inte räcker till för att skilja två (eller flera) spelare åt tillämpas särspel, genom s k sudden death med start från hål 1 och framåt tills det är avgjort. Är särspel inte möjligt på grund av att en av de berörda spelarna inte är på plats vid avslutande deltävlingen så tilldelas den högre placeringen den spelare som är på plats. Är ingen av de berörda spelarna på plats vid den avslutande deltävlingen så används lottning för att skilja spelarna åt.

 

Uppdaterad: 27 AUG 2018 17:53 Skribent: Peter Magnholt
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
KFUM Örebro Frisbee - Frisbee
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Besöksadress:
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0196110498
E-post: This is a mailto link

Se all info