Hoppa till sidans innehåll

Närke och Värmlands Discgolftour 2019


 
Närke- och Värmlands Discgolftour har skapats efter önskemål från spelarna i regionen, där representanter från de involverade föreningar gemensamt har formulerat nedanstående regelverk. Genom att nu erbjuda fler PDGA-sanktionerade tävlingstillfällen i vår närhet, så hoppas vi på att kunna locka fler av våra klubbmedlemmar till att bli med och tävla även regionalt.
 
Spelschema 2019
 

Varje deltävling kommer att spelas som PDGA-sanktionerad (C-tier) och avgöras över två ratinggrundande rundor (minst 13 hål per runda) med lunchpaus däremellan.

De olika klasser vi erbjuder er att deltaga i är följande:

MPO
/ Open
FPO/ Dam
MA2/ Medelgod amatör, rating < 935
MA3/ Rekreations amatör, rating < 900
MA4/ Nybörjare, rating < 850
MJ1/ Herrjunior, fyller högst 18 år under året

Minst fyra spelare krävs för att en klass skall spelas, undantaget FPO och MJ1. De spelare som har anmält sig i en klass som inte spelas flyttas till närmast ovanförliggande klass, men får ändå poäng i totalställningen i den klass de från början var anmälda i.

Föranmälan
till respektive deltävling öppnar kl 10.00 två veckor innan själva tävlingen och sker genom att betala anmälningsavgiften via Swish, till det nummer och den mottagare som respektive deltävlings TD uppger i inbjudan till deltävlingen. Juniorer föranmäler sig genom att skicka ett SMS till därför avsett nummer. Glöm inte att förutom ditt namn också ange vilken klass du önskar spela i, vilken klubb du tävlar för samt eventuellt PDGA-nummer.
 
Lista över föranmälda spelare, samt eventuell väntelista, publiceras i eventet på tourens facebooksida och uppdateras så snart arrangören har möjlighet till det. I avsaknad av Swish så kontaktas TD för aktuell deltävling för överenskommelse om annat betalningssätt. Vid avanmälan fram till 24 timmar innan respektive deltävlings start, swishas hela anmälningsavgiften tillbaka.
 
Vid avanmälan kortare tid än 24 timmar innan behålls anmälningsavgiften och räknas med i deltävlingens ekonomi. Detta för att om möjligt få in eventuella avanmälningar i så pass god tid att spelare på väntelistan kan erbjudas plats i tävlingen. Vid avanmälan kortare tid än 24 timmar innan aktuell deltävling kommer spelaren i fråga att inkluderas i resultatrapporten med kod 999 för DNS (Did Not Start).
Vid utebliven avanmälan kommer spelaren i fråga att inkluderas i resultatrapporten med kod 888 för ogiltig DNS, då det är både oprofessionellt och ställer till det organisatoriskt.

Anmälan på plats
för respektive deltävling är möjligt i mån av plats och betalning av anmälningsavgiften sker även då genom Swish (i undantagsfall kontant).

Anmälningsavgiften
är 100 kr/ deltävling. Deltagande i juniorklasserna är gratis.

Vi tar ca 1 timmes lunchpaus från det att sista grupp har kommit in efter den första rundan, innan vi skickar ut grupperna för avslutande runda. Tid för återsamling inför runda 2 anslås alltid så snart den är bestämd i eventet på tourens facebooksida.

Priser och prispengar:
20 kr per erlagd anmälningsavgift sätts av till prispotten för hela touren och ytterligare 20 kr per erlagd anmälningsavgift behålls av arrangerande förening för att täcka eventuella omkostnader i samband med tävlingen, såsom PDGA-sanktionering ($50), eventuella kostnader för extra klippning och trimning av banan, eventuell hyra av lokal och bajamajor, eventuella kostnader för scorekort, eventuellt kaffe till spelare och funktionärer, etc. Återstående 60 kr per erlagd anmälningsavgift betalas tillbaka till spelarna i form av prispengar i pro-klasserna (MPO och FPO) samt som varupriser i amatörklasserna, enligt PDGAs rekommenderade prisstege där hänsyn tas till antalet utövare i respektive klass.

Poäng
kommer att delas ut i förhållande till din placering och antalet deltagare i den klass du tävlar i, enligt liknande system som används på flertalet tourer runtom i Sverige. 100 poäng till den med lägst score, 100-(100/antalet deltagare) poäng till näst lägsta score och därefter fallande med samma intervall. Delade placeringar erhåller poängen för den placering som delas.

Särspel
tillämpas endast om segern i respektive klass, genom s k sudden death med start från hål 1 och tills det är avgjort.

Klosest to pin
på ett i förväg utvalt och annonserat hål för pro-klasserna (MPO och FPO) respektive på ett i förväg utvalt och annonserat hål för amatör-klasserna (MA2, MA3, MA4 samt MJ1) kommer att belönas med en disc från Kastaplast.

De FYRA bästa poängen räknas med i slutställningen. För att skilja två spelare med samma slutpoäng åt räknas först antalet vunna deltävlingar, varefter 5e bästa poängen jämförs, därefter 6e osv.
Uppdaterad: 27 AUG 2018 17:53 Skribent: Peter Magnholt
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
KFUM Örebro Frisbee - Frisbee
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Besöksadress:
Lertagsgatan 2
70347 Örebro

Kontakt:
Tel: 0196110498
E-post: This is a mailto link

Se all info